12:32 13.01.2020

Разумков доручив Стефанчуку розробити законопроект щодо узгодження з Конституцією 13 законів України

2 хв читати
Разумков доручив Стефанчуку розробити законопроект щодо узгодження з Конституцією 13 законів України

Спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков доручив своєму першому заступнику Руслану Стефанчуку очолити роботу зі створення законопроекту щодо узгодження з Конституцією 13 законів, окремі положення яких не враховують чинної редакції Основного закону.

"30 вересня 2010 року Конституційний Суд ухвалив рішення щодо конституційності закону про зміни до Конституції України від 2004 року та визнав його таким, що не відповідає положенням Основного закону. У цьому рішенні КСУ зобов'язав органи влади привести законодавство у відповідність до Конституції в редакції від 28 червня 1996 року. У 2010 році Верховна Рада ухвалила відповідний закон. Як відомо, 21 лютого 2014 року було відновлено дію Конституції 2004 року, а вищезгаданий закон втратив чинність. На сьогодні діють 13 законів, в яких парламент іще не визначив редакції їхніх окремих положень", - заявив Разумков у понеділок на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради.

Спікер звернувся до голів комітетів із закликом розробити відповідні зміни у сферах своєї компетенції та внести пропозиції стосовно редакцій окремих положень 13 законів, щоб вони відповідали чинній Конституції України. Очолити роботу над законопроектом, який має виправити правові колізії, спричинені Конституційними реформами 2010 та 2014 років, Разумков доручив своєму першому заступнику Стефанчуку.

"Хотів би звернутися до Руслана Васильовича з проханням очолити цю роботу і підготувати об'єднаний проект закону з цього питання для розгляду у Верховній Раді. Пропоную провести згадану роботу протягом двох тижнів, я думаю, цього часу буде достатньо, якщо ні, то подовжуватимемо терміни", - додав Разумков.

За його словами, цю проблему необхідно розв'язати найближчим часом, оскільки вже кілька років окремі норми 13 законів не відповідають чинній редакції Конституції України та перебувають у "підвішеному стані".

Які саме закони підлягають корекції, спікер парламенту не уточнив.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА