18:18 13.01.2020

Зеленський підписав закон про спрощення процедури подання фінансової звітності політичних партій

2 хв читати
Зеленський підписав закон про спрощення процедури подання фінансової звітності політичних партій

Президент Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання і протидії політичній корупції" №410-IX, ухвалений Верховною Радою 19 грудня 2019 року.

"Документ спрощує процедуру подання фінансової звітності політичних партій, передбачену законом "Про політичні партії", замінюючи паперову форму фінансової звітності на електронну", - зазначає прес-служба глави держави.

Так, відповідно до закону, після створення та запуску електронної системи звітності представники партій зможуть заповнювати фінансові звіти партій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру онлайн на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) та подавати їх через електронну систему.

НАЗК має за шість місяців із дня набуття чинності цим законом забезпечити розробку і функціонування електронної системи подання звітності партій. До початку роботи цієї електронної системи політсили подають звітність як зазвичай.

Закон також передбачає можливість здійснення внесків на підтримку партій через платіжні системи, зокрема онлайн, за умови, що такі системи дадуть змогу чітко ідентифікувати донора і призначення здійснюваного платежу.

Крім того, закон чітко визначає предмет внутрішньопартійних фінансових аудитів і незалежних зовнішніх фінансових аудитів партій, що сприятиме належній верифікації фінансової звітності перед її перевіркою НАЗК.

Документ передбачає посилення незалежного зовнішнього і внутрішньопартійного контролю щодо фінансування діяльності партій і використання ними коштів.

Цей закон набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування, крім підпункту 4 пункту 1 та пункту 4 розділу I цього закону, які набувають чинності з 2021 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА