16:31 14.01.2020

В "Євросолідарності" вважають некомпетентними дії команди Зеленського у зв'язку з авіакатастрофою в Ірані

2 хв читати
В "Євросолідарності" вважають некомпетентними дії команди Зеленського у зв'язку з авіакатастрофою в Ірані

Авіакатастрофа літака авіакомпанії "МАУ" в Ірані стала першою серйозною безпековою кризою, з якою зіткнулася нова влада, і вона продемонструвала повну некомпетентність чинного президента України Володимира Зеленського та його команди, заявив співголова фракції "Європейська солідарність" Артур Герасимов із трибуни Верховної Ради.

"Перша за 8 місяців безпекова криза нової влади. І в ній влада Зеленського продемонструвала безвідповідальність, некомпетентність і боягузтво. Ви розлетілися по курортах світу і навіть не передбачили механізму, як зібратися у разі виникнення кризової ситуації", - наводить слова Герасимова прес-служба партії.

Він нагадав, що після повідомлення про катастрофу керівники країни, які перебували за межами України, не перервали негайно свій відпочинок. Для порівняння Герасимов привів реакцію команди п'ятого президента Петра Порошенка на катастрофу МН17, коли реакція влади на випадок зайняла декілька годин.

Герасимов також наголосив, що, ймовірно, чиновники навмисно приховували справжню причину катастрофи, виконуючи вказівки президента.

"Боягузтво ваше полягає у тому, що ви з перших годин знали, що український літак вразили іранці російською ракетою. Але так і не спромоглися промовити це вголос, доки вас не приперли до стінки керівники Канади, США, Великої Британії", - сказав Герасимов.

Як повідомлялося, 11 січня президент України Володимир Зеленський повідомив про домовленості з президентом Ірану Хасаном Рухані про те, що ніхто "не відкрутиться" під час визначення винних за катастрофу збитого в Тегерані 8 січня українського літака, про початок спільної роботи щодо розшифровки двох "чорних скриньок" і запевнив, що українська держава надасть фінансову допомогу сім'ям загиблих і допоможе отримати компенсації від Ірану, перевізника і страхових компаній.

Зеленський повідомив, що також домовився з Рухані про початок спільної роботи з розшифровки двох бортових самописців - чорних скриньок.

Офіс генерального прокурора України порушив справу за фактом убивства громадян України, уряд надасть фінансову допомогу сім'ям загиблих, а держава також усіляко сприятиме отриманню ними компенсацій від перевізника, страхових компаній та Ісламської Республіки Іран.

Президент також пообіцяв українцям, що поверне всіх загиблих близьким і рідним, і вони зможуть із ними попрощатися по-людськи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА