10:52 15.01.2020

"Голос" проти поспішного розгляду змін до Конституції в частині децентралізації

1 хв читати
"Голос" проти поспішного розгляду змін до Конституції в частині децентралізації

Партія та парламентська фракція "Голос" виступає проти поспішного розгляду змін до Конституції України в частині децентралізації, заявляє народний депутат із фракції Святослав Вакарчук.

"Партія "Голос" категорично проти поспішного розгляду проекту закону про внесення змін до Конституції про децентралізацію влади. Як це вже часто було, за хорошими гаслами ви намагаєтеся провести дві речі: посилення президента та поступки (президенту РФ Володимиру - ІФ) Путіну. Запропоновані зміни до Конституції насправді це про посилення влади президента... Всесильні префекти зможуть ухвалювати будь-які рішення, зупиняти волю будь-яких місцевих громад", - сказав Вакарчук на засіданні Верховної Ради в середу.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", народні депутати мають намір в середу включити до порядку денного президентський законопроект про зміни в частині децентралізації влади в Конституцію (№2598) і направити законопроект до Конституційного Суду для висновку про його відповідність 157 і 158 статтям Основного закону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА