12:33 15.01.2020

Посол Великої Британії в Тегерані, якого затримували минулого тижня, виїхав з Ірану

1 хв читати
Посол Великої Британії в Тегерані, якого затримували минулого тижня, виїхав з Ірану

Посол Великої Британії в Ірані Роберт Макер, якого затримувала минулого тижня іранська влада, покинув цю країну, повідомляє в середу агентство Associated press (AP).

За даними AP, раніше іранські ЗМІ повідомляли, що посол отримав "попереднє повідомлення", проте не уточнювали, в чому саме воно полягає.

Агентство зазначає, що у свою чергу в МЗС Великої Британії уточнили: від'їзд Макера має плановий характер, і його було намічено ще до затримання; пізніше посол має повернутися до Ірану.

Минулої суботи акція біля університету Аміркабіра у Тегерані, яка відбувалася в пам'ять про загиблих унаслідок авіакатастрофи українського пасажирського літака через вину іранських військових, переросла в мітинг з вимогою притягнення винних до відповідальності. Посла Великої Британії, який був присутній на мітингу, було затримано на деякий час.

Згодом заступник глави іранського МЗС Аббас Аракчі пояснював, що посла Роберта Макера відпустили через 15 хвилин після затримання.

У свою чергу міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб охарактеризував це затримання як грубе порушення міжнародного права. Пізніше МЗС Великої Британії викликало посла Ірану в Лондоні у зв'язку з цією подією.

Сам посол заявляв, що не брав участі у демонстраціях проти влади, а пішов вшанувати пам'ять жертв авіакатастрофи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА