14:12 15.01.2020

Кабмін визначив обов'язкові переліки товарів для закупівель держорганами через "Професійні закупівлі"

2 хв читати
Кабмін визначив обов'язкові переліки товарів для закупівель держорганами через "Професійні закупівлі"

Кабінет Міністрів визначив переліки товарів, які державні органи влади в обов'язковому порядку повинні будуть купувати через централізовану закупівельну організацію (ЦЗО), а також терміни, з яких вони повинні це здійснювати, випливає з оприлюдненого на урядовому порталі розпорядження від 27 грудня 2019 року №1407-р.

Цей документ вносить зміни та доповнення до розпорядження Кабміну від 25 вересня 2019 року №846-р, яке визначило централізованою закупівельною організацією держустанову "Професійні закупівлі".

Згідно з грудневим розпорядженням, з 1 березня 2020 року його дія поширюється на господарсько-фінансовий департамент секретаріату Кабміну, а також на всі міністерства. З цієї дати вони будуть зобов'язані купувати через ЦЗО нафту та дистиляти, офісне обладнання та приладдя, машини для обробки даних (апаратна частина), а також комп'ютерне обладнання.

З 1 вересня 2020 року розпорядження, крім міністерств, стосуватиметься всіх інших держорганів (загалом майже 70), зокрема Державного бюро розслідувань, Нацагентства з питань запобігання корупції, Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Крім того, уряд з вересня розширив перелік товарів, які держоргани повинні будуть купувати через ЦЗО. Крім вищезазначених товарів, до переліку товарів для закупівель через ЦЗО увійшли, зокрема, електроенергія, пакети програмного забезпечення для захисту від вірусів, електроприлади, телефонне обладнання, а також низка побутового та канцелярського приладдя. Загалом перелік налічує 14 найменувань.

Розпорядження також передбачає, що визначені раніше розпорядженням №846 умови винагороди за надання послуг ЦЗО не стосуються її послуг із закупівлі товарів, яку мають обов'язково здійснювати через централізовану закупівельну організацію.

Як повідомлялося, згідно з розпорядженням Кабміну №846-р від 25 вересня 2019 року, відповідно до закону "Про державні закупівлі", уряд визначив централізованою закупівельною організацією держустанову "Професійні закупівлі", яка з 2017 року виконувала цю роль в рамках пілотного проекту.

ЦЗО організовує закупівлі за рамковими угодами в інтересах замовників: для цього ЦЗО отримує від закупівельників, виключно на добровільних засадах, замовлення на проведення закупівель, об'єднує такі замовлення у великі лоти і кваліфіковано організовує закупівлі.

Згідно з розпорядженням, винагороду ЦЗО за організацію та проведення тендера здійснює замовник у розмірі від 0,5% (при закупівлях понад 100 млн грн) до 3% (до 10 млн грн) суми договору з проміжними ставками 1% (від 50 до 100 млн грн ) і 2% (від 10 до 50 млн грн).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА