16:00 15.01.2020

Уряд РФ подає у відставку, а для Медведєва Путін створить посаду заступника голови Ради безпеки

2 хв читати
Уряд РФ подає у відставку, а для Медведєва Путін створить посаду заступника голови Ради безпеки

Президент РФ Володимир Путін заявив про намір заснувати посаду заступника голови Ради безпеки РФ і запропонувати її Дмитру Медведєву.

"Дмитро Анатолійович завжди займався цими питаннями, і з точки зору підвищення нашої обороноздатності та безпеки. Я вважаю можливим і просив його про це, щоб він зайнявся в майбутньому питаннями саме цієї категорії. Вважаю можливим і зроблю це найближчим часом - введу посаду заступника голови Ради безпеки", - сказав Путін на зустрічі з членами уряду, нагадавши, що головою РБ є президент.

Уряд РФ подає у відставку відповідно до статті 117 Конституції, повідомив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.

На зустрічі президента РФ Володимира Путіна з членами уряду Медведєв нагадав про послання глави держави до Федеральних зборів, де було названо "важливі пріоритети роботи в нашій країні на найближчий рік".

Крім того, зазначив Медведєв, було "визначено цілу низку фундаментальних змін до Конституції Російської Федерації". Він зазначив, що, коли їх буде внесено, зміниться не лише низка статей Конституції, а й загалом баланс виконавчої, законодавчої та судової влади.

"У цьому контексті очевидно, що ми як уряд маємо надати президенту нашої країни можливість приймати всі необхідні рішення для цього. В цих умовах я вважаю, що було б правильно, щоб відповідно до статті 117 Конституції Російської Федерації уряд Російської Федерації в нинішньому складі подав у відставку", - сказав Медведєв.

Путін розповів, що на його зустрічі з Медведєвим тет-а-тет, що відбулася після послання глави держави до Федеральних зборів, вони обговорили питання, сформульовані в цьому посланні.

"Питань дуже багато, і для успішної реалізації всього того, що ми планували раніше, й того, що зараз було запропоновано суспільству, нам, звісно, потрібно багато зробити, зокрема й організаційно вибудувати нашу роботу", - зауважив президент.

Путін на зустрічі з членами кабінету міністрів у середу попросив членів уряду виконувати свої обов'язки до формування нового кабінету міністрів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА