09:40 17.01.2020

Гончарук: Я написав заяву про відставку і передав її президенту з правом внесення до ВР

2 хв читати
Гончарук: Я написав заяву про відставку і передав її президенту з правом внесення до ВР

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявляє, що з метою нівелювати будь-які спекуляції на темі нібито неповаги членів Кабміну і його особисто до глави держави Володимира Зеленського, він написав заяву про відставку і передав її президенту.

"Я прийшов на посаду — виконувати програму президента. Він є для мене взірцем відвертості та порядності. Проте, щоб забрати будь-які сумніви нашої поваги та довіри до президента, я написав заяву про відставку та передав її президенту з правом внесення в парламент", - написав Гончарук на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю вранці.

У своєму пості прем'єр перерахував досягнення, яких вдалося досягти його команді за чотири місяці, наголосивши, що головний виклик для них - остаточно подолати корупцію в державному секторі.

"На жаль, за кілька місяців досить складно знищити кримінальні схеми, які вибудовувалися десятиріччями. Головне, що зупинятися ми не маємо права та не будемо! Як би цього не хотіли наші опоненти, що звикли жити у тіні", - написав Гончарук.

Саме з такими діями чинної влади прем'єр пов'язує появу в мережі резонансних "зливів", спрямованих на дискредитацію керівництва держави.

"В останні дні всі ви стали свідками подій, що розгортаються навколо злитих у мережу файлів, змонтованих з фрагментів записів нарад в уряді. Їх зміст штучно створює уявлення, ніби я і моя команда – не поважаємо президента, який є нашим політичним лідером. Багатьом групам впливу, які прагнуть отримати доступ до фінансових потоків вигідно, щоб так виглядало. Але це не правда", - наголосив Гончарук.

Як повідомлялося, раніше низка Telegram-каналів поширила аудіозаписи, на яких декілька людей обговорюють підготовку доповіді з економічної політики президента, а також причини і наслідки підвищення курсу гривні. Людина з голосом, схожим на голос прем'єр-міністра Олексія Гончарука, говорить про "примітивні" уявлення президента в економіці, а себе називає "профаном в економіці".

Як стверджується, запис було зроблено 16 грудня, і в нараді брали участь, окрім Гончарука, заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова, міністр фінансів Оксана Маркарова, заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів та інші.

Пізніше Ковалів спростувала свою участь у нараді. Прес-служба Кабінету Міністрів повідомила, що не має інформації про справжність поширеного аудіозапису. Сам Гончарук заявив, що проти команди президента й уряду "працюють багато людей, яким хотілося б, щоб нам нічого не вдалося".

У свою чергу перший заступник голови парламентської фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що для відставки прем'єр-міністра Олексія Гончарука немає підстав.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА