09:40 17.01.2020

Гончарук: Я написав заяву про відставку і передав її президенту з правом внесення до ВР

2 хв читати
Гончарук: Я написав заяву про відставку і передав її президенту з правом внесення до ВР

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявляє, що з метою нівелювати будь-які спекуляції на темі нібито неповаги членів Кабміну і його особисто до глави держави Володимира Зеленського, він написав заяву про відставку і передав її президенту.

"Я прийшов на посаду — виконувати програму президента. Він є для мене взірцем відвертості та порядності. Проте, щоб забрати будь-які сумніви нашої поваги та довіри до президента, я написав заяву про відставку та передав її президенту з правом внесення в парламент", - написав Гончарук на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю вранці.

У своєму пості прем'єр перерахував досягнення, яких вдалося досягти його команді за чотири місяці, наголосивши, що головний виклик для них - остаточно подолати корупцію в державному секторі.

"На жаль, за кілька місяців досить складно знищити кримінальні схеми, які вибудовувалися десятиріччями. Головне, що зупинятися ми не маємо права та не будемо! Як би цього не хотіли наші опоненти, що звикли жити у тіні", - написав Гончарук.

Саме з такими діями чинної влади прем'єр пов'язує появу в мережі резонансних "зливів", спрямованих на дискредитацію керівництва держави.

"В останні дні всі ви стали свідками подій, що розгортаються навколо злитих у мережу файлів, змонтованих з фрагментів записів нарад в уряді. Їх зміст штучно створює уявлення, ніби я і моя команда – не поважаємо президента, який є нашим політичним лідером. Багатьом групам впливу, які прагнуть отримати доступ до фінансових потоків вигідно, щоб так виглядало. Але це не правда", - наголосив Гончарук.

Як повідомлялося, раніше низка Telegram-каналів поширила аудіозаписи, на яких декілька людей обговорюють підготовку доповіді з економічної політики президента, а також причини і наслідки підвищення курсу гривні. Людина з голосом, схожим на голос прем'єр-міністра Олексія Гончарука, говорить про "примітивні" уявлення президента в економіці, а себе називає "профаном в економіці".

Як стверджується, запис було зроблено 16 грудня, і в нараді брали участь, окрім Гончарука, заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова, міністр фінансів Оксана Маркарова, заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів та інші.

Пізніше Ковалів спростувала свою участь у нараді. Прес-служба Кабінету Міністрів повідомила, що не має інформації про справжність поширеного аудіозапису. Сам Гончарук заявив, що проти команди президента й уряду "працюють багато людей, яким хотілося б, щоб нам нічого не вдалося".

У свою чергу перший заступник голови парламентської фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що для відставки прем'єр-міністра Олексія Гончарука немає підстав.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА