18:21 17.01.2020

"Євросолідарність" направила запит про причини відсутності керівників Офісу президента, СБУ і МВС на нараді після авіакатастрофи в Ірані

2 хв читати
"Євросолідарність" направила запит про причини відсутності керівників Офісу президента, СБУ і МВС на нараді після авіакатастрофи в Ірані

Парламентська фракція "Європейська солідарність" направила депутатський запит про відсутність на робочій нараді з питань, пов'язаних з авіакатастрофою літака Boeing 737 в Ірані, керівника Офісу президента Андрія Богдана, глави Служби безпеки України Івана Баканова та міністра внутрішніх справ України Аресена Авакова.

Як повідомляється на сайті партії, запит було оголошено під час пленарного засідання Верховної Ради. "Зеленським при РНБО було створено оперативний штаб для розслідування причин авіакатастрофи літака Boeing 737. Однак звертаємо вашу увагу, що на цій нараді були відсутні керівник Офісу президента Богдан, який, за інформацією ЗМІ, очолює комітет з питань розвідувальної діяльності при президентові України, глава СБУ Баканов і міністр внутрішніх справ України Аваков", - йдеться в запиті.

"Відсутність на згаданій нараді очільників органів державної влади України, відповідальних за національну безпеку України, попередження, виявлення, припинення та розкриття злочинів проти миру і безпеки, боротьби з тероризмом, вважаємо неприйнятним", - зазначають у політсилі.

Парламентарі вимагають від керівника Офісу президента України, глави СБУ та МВС надати офіційну відповідь на питання - чи брали вони участь у засіданнях оперативного штабу, і в разі їх відсутності на засіданні чи перебували вони в офіційній відпустці в цей час.

Як повідомлялося, пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту рано-вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Усі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев’ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН та Великої Британії.

Іранська влада 11 січня визнала, що іранські військові помилково збили Boeing. Пізніше командувач аерокосмічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

МВС України передало до Тегерана ДНК-зразки родичів загиблих для ідентифікації тіл і повернення їх до Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА