13:18 18.01.2020

Депутат ОПЗЖ Лукашев: Закон Про освіту не працюватиме повною мірою без належного фінансування

2 хв читати
Депутат ОПЗЖ Лукашев: Закон Про освіту не працюватиме повною мірою без належного фінансування

Закон про повну загальну середню освіту не почне працювати повноцінно без належного фінансування, зазначив народний депутат фракції "Опозиційна платформа - за життя" (ОПЗЖ) Олександр Лукашев.

"Верховна Рада у другому читанні ухвалила закон про повну загальну середню освіту. Безумовно, це результат титанічної роботи з підготовки цього документа. Але всі ідеї, які введені в законі і спрямовані на підвищення ефективності освітнього процесу, потребують належного фінансування", – цитує парламентарія прес-служба партії.

Лукашев нагадав про те, що постанову уряду №822 було призупинено на рік, а це означає, що підвищення заробітної плати для педагогів відстрочено такий самий час.

"Сільські вчителі не отримують 4000 доларів, як це було обіцяно. Вчителі не можуть взагалі прогодувати себе. Про який рівень, про яку якість освіти в сільських школах може йти мова, коли вчитель голодний? Чого він навчить дітей?"- сказав політик.

За словами Лукашева, в Луганській області освіта страждає не тільки через брак фінансування, а й через інфраструктуру.

"80 кілометрів на день долають діти-першокласники, щоб дістатися до школи і повернутися додому. А ви знаєте, які на Луганщині дороги? Шкільні автобуси ламаються і не витримують навантаження, необхідно вже шкільні вертольоти закуповувати", – сказав депутат.

Політик зазначив, що нагальні проблеми педагогів і школярів – це те, що треба вирішувати насамперед.

"Прем'єр Гончарук говорив, що освіта – перше, на чому зосередиться новий уряд. Але ми бачимо, що закони та постанови, які ми ухвалюємо, не працюють без грошей. Про це треба думати, а не про підвищення заробітної плати чиновникам. Тим паче тоді, коли пани Смілянський, Коболєв заробляють мільйони на добу, а вчителі – копійки", – підсумував Лукашев.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА