19:20 19.01.2020

Генсек ООН закликав до ефективного і контрольованого припинення вогню в Лівії

2 хв читати
Генсек ООН закликав до ефективного і контрольованого припинення вогню в Лівії

Про необхідність припинення вогню і неприпустимість втручання в конфлікт у Лівії заявив у Берліні в неділю генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш.

"Сьогодні ми зібралися, щоб зробити свій внесок у забезпечення мирного врегулювання лівійської кризи, якого так відчайдушно потребує народ Лівії, та й весь світ", - цитує виступ генсека на міжнародній конференції з питань Лівії, що відкрилася в столиці ФРН, прес-служба ООН.

Гутерріш зазначив: "Ми знову звертаємося до всіх, хто прямо або побічно втягнений у конфлікт, із закликом зробити все можливе для забезпечення ефективного припинення бойових дій і припинення вогню".

Він підкреслив, що "безперервні, кричущі порушення введеного Радою Безпеки ембарго на поставки зброї повинні бути припинені".

Гутерріш закликав сторони лівійського конфлікту до "діалогу з політичних, економічних і військових питань у рамках очолюваного Лівією і належного Лівії інклюзивного процесу".

"ООН повністю віддана продовженню підтримки цього процесу. Ми зібралися тут сьогодні для того, щоб створити сприятливі міжнародні умови для того, щоб самі лівійці могли об'єднатися для пошуку рішень", - сказав генеральний секретар всесвітньої організації.

Він повідомив: "У Берлінському комюніке знову підтверджуються принципи, що мають основне значення для збереження міжнародного миру і безпеки, такі, як суверенітет і невтручання і повага міжнародного права, включно з резолюцією Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй".

У ньому також передбачено "конкретний механізм подальших дій для підтримки динаміки і відстеження прогресу", сказав генсек.

"Ми повинні перейти від слів до справи", - заявив Гутерріш.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА