11:45 20.01.2020

ОБСЄ докладатиме всіх зусиль для досягнення повного стійкого припинення вогню на Донбасі

1 хв читати
ОБСЄ докладатиме всіх зусиль для досягнення повного стійкого припинення вогню на Донбасі

ОБСЄ докладатиме максимальних зусиль для досягнення повного і стійкого припинення вогню на Донбасі, наголошує чинний голова ОБСЄ, прем'єр-міністр Албанії Еді Рама.

"Ми постійно докладатимемо максимум зусиль, щоб гарантувати припинення вогню, причому повне стійке припинення вогню, оскільки це дуже важливо для цивільних осіб. Те, що як і раніше фіксуються жертви серед цивільного населення, є абсолютно неприйнятним", - сказав він на прес- конференції з міністром закордонних справ України Вадимом Пристайком у понеділок.

Рама зазначив, що ОБСЄ рішуче заохочуватиме повне виконання Мінських домовленостей, підтримуватиме зусилля і роботу Тристоронньої контактної групи, а також процес у "нормандському форматі".

"Але обговорення різних домовленостей, угод, формул займає багато часу, а найголовніше - це життя людей, ті труднощі, з якими вони стикаються, населення, яке проживає в районах, охоплених конфліктами", - вважає він.

Голова ОБСЄ зазначив, що відновлення діалогу на найвищому рівні й проведення саміту у "нормандському форматі" в Парижі є важливими кроками для врегулювання ситуації на Донбасі, але ще багато належить зробити. "Це довга дорога на шляху до тривалого миру", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА