18:48 20.01.2020

У "Євросолідарності" вважають активізацію кримінальних справ проти Порошенка політичним переслідуванням

2 хв читати
У "Євросолідарності" вважають активізацію кримінальних справ проти Порошенка політичним переслідуванням

 Нинішня влада організувала політичні переслідування п'ятого президента України Петра Порошенка для того, щоб приховати власні провали, заявив співголова фракції "Європейська солідарність" Артур Герасимов.

У заяві, яку оприлюднила прес-служба політичної сили, Герасимов нагадав про низку скандалів навколо влади - таємний відпочинок Зеленського в Омані та ймовірні зустрічі з росіянами, нездатність реагувати на безпекові кризи, продемонстрована після катастрофи українського літака в Ірані, високі зарплати міністрів тощо.

"За нової влади – некомпетентної, непрофесійної, брехливої та корумпованої – держава тримається винятково на тому запасі міцності, який за роки свого президентства створив Петро Порошенко і його команда. Щоб відволікти увагу від управлінської некомпетентності президента Зеленського, його уряду і всіх "слуг народу", влада прийняла рішення активізувати фальсифікацію десятків справ проти п’ятого президента", - заявив Герасимов.

Він зазначив, що політичні репресії - це частина загального наступу влади Зеленського на права та свободи громадян, спроба побудувати замість демократії "абсолютну монархію, як Султанат Оман, або диктатуру за прикладом Росії".

"Петро Порошенко скасував заплановану закордонну поїздку. Сьогодні він сходив у ДБР і особисто отримав повістки, чим примусив ДБР діяти в рамках закону. Причому які повістки? У справі щодо проходження українських військових кораблів з української Одеси до українського Маріуполя Керченською протокою. У справі, яка стосується Мінських угод. Сьогодні всі розуміють, кому вигідно розгортання і продовження цих справ. Це вигідно виключно Росії", - наголосив Герасимов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА