16:01 22.01.2020

Єврокомісія виклала свою концепцію Конференції про майбутнє Євросоюзу

2 хв читати
Єврокомісія виклала свою концепцію Конференції про майбутнє Євросоюзу

Європейська Комісія (ЄК) представила в середу своє бачення проведення Конференції про майбутнє ЄС, відкриття якої заплановано на День Європи - 9 травня 2020 року, і яка триватиме протягом двох років до 2022 року.

Запропонований документ в Єврокомісії розцінюють як її внесок у дебати з приводу цієї конференції, що є проектом, який оголосила голова ЄК Урсула фон дер Ляєн у своїх політичних орієнтаціях. Його мета - "надати європейцям можливість сильніше впливати на діяльність союзу і на те, як він працює для них".

"Громадяни мають бути в центрі всієї нашої політики. У зв'язку з цим я хочу, щоб усі європейці активно вносили вклад у Конференцію про майбутнє Європи і відігравали першорядну роль у визначенні пріоритетів Європейського Союзу. Тільки всі разом ми зможемо будувати наш союз завтрашнього дня", - заявила з нагоди підготовки конференції глава Єврокомісії.

Заступник глави ЄК з питань демократії та демографії Дубравка Шуйця, представляючи журналістам у середу в Брюсселі ідеї Єврокомісії щодо конференції, зазначила, що "Конференція про майбутнє Європи - це унікальна можливість розмірковувати разом із громадянами, вислуховувати їх, вести з ними діалог, відповідати на їхні запитання і надавати їм пояснення "

"Ми маємо скористатися динамікою, створеною високою явкою на останніх європейських виборах, і вимогою до дії, яку вона породила", - наголосила вона.

Єврокомісар закликала "скористатися цим шансом, щоб показати громадянам, що кожен їхній голос важливий для Європи".

Передбачається, що ця конференція дасть змогу провести "відкриті, інклюзивні, прозорі й структуровані дебати з громадянами різних категорій і всіх соціальних рівнів". Єврокомісія заявляє про намір дати хід тим висновкам, які буде зроблено в результаті конференції.

Європейська Комісія пропонує проводити дебати щодо двох паралельних напрямів.

Перший із них буде орієнтований на пріоритети ЄС і цілі, яких Євросоюз має прагнути досягти. Йдеться, зокрема, про боротьбу проти кліматичних змін, економіку на службі людей, соціальну рівність і справедливість, цифрове перетворення Євросоюзу, просування європейських цінностей, посилення авторитету ЄС у світі, а також про зміцнення демократичних основ союзу.

Другий напрям дебатів пропонується присвятити "специфічним темам, пов'язаним із демократичними процесами й інституційними питаннями, зокрема, з системою лідерів виборчих списків і наднаціональними списками під час виборів до Європейського парламенту".

"Комісія розглядає конференцію як висхідний процес, форум, доступний для громадян усіх куточків союзу далеко за межами європейських столиць", - пояснюється в комюніке Європейської Комісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА