19:09 22.01.2020

У МВС виступають за створення єдиного реєстру закладів надання допомоги наркозалежним

2 хв читати

В Україні необхідно створити єдиний реєстр закладів надання допомоги залежним, вважає заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі.

"Сьогодні центри надання допомоги залежним у всій Україні є одним з основних учасників наркополітики в Україні. Ті установи, які чесно та відповідно до законодавства виконують свої обов’язки, завжди будуть підтримуватись державою. Але для того щоб здійснити підтримку центрів надання допомоги залежним, потрібно спільними зусиллями сформувати єдиний реєстр таких закладів, що створить сприятливі умови для співпраці", - зазначив Гогілашвілі під час конференції "Консолідація центрів надання допомоги залежним для вирішення гострих професійних питань" у середу в Києві, повідомляє прес-служба МВС.

У свою чергу начальниця Управління забезпечення формування державної політики в сфері протидії наркозлочинності Анна Круглова наголосила, що представники МВС подали пропозиції до проекту Державного стандарту соціальної послуги соціально-психологічної реабілітації осіб із залежністю від наркотичних засобів чи психотропних речовин, що передбачають кроки до врегулювання наявних проблем у цій сфері.

"Під час конференції було прийнято низку рішень. Зокрема, створення Громадського союзу юридичних осіб, які займаються соціально-психологічною реабілітацією з метою подальшої реалізації всеукраїнського реєстру зазначених закладів з представниками в кожній області. Напрацювання загальних критеріїв, правил та стандартів в межах діючого законодавства для центрів надання допомоги залежним особам. Адаптування до реалій сьогодення низки нормативно правових актів України з метою захисту прав, свобод осіб, які страждають від домашнього насильства від хворих на наркоманію", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА