19:45 22.01.2020

Зеленський обговорив із федеральним президентом Швейцарії ситуацію на Донбасі та інвестування в Україну

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з федеральним президентом Швейцарії Сімонеттою Зоммаругою обговорив прогрес у просуванні до миру на Донбасі, зокрема повернення утримуваних осіб, кораблів і зменшення обстрілів, а також порушувалося питання розширення мандата місії ОБСЄ.

"Глава Української держави привітав Сімонетту Зоммаругу з обранням на посаду федерального президента. Володимир Зеленський наголосив, що Швейцарія була і залишається важливим торговельним партнером та одним із найбільших інвесторів в економіку України", - повідомляє прес-служба Офісу президента України в середу ввечері.

Зеленський висловив подяку за підтримку в реалізації реформ в Українській державі в рамках програм технічної допомоги, що надається Швейцарією. Також йшлося про питання реабілітації українських військових, підвищення енергоефективності та збільшення інвестицій. Президент України розповів про нові програми для інвесторів.

"Ми готуємо програму Investment nanny. Якщо інвестор принесе в Україну $100 млн і більше, то він отримає особистого менеджера, який знає п’ять мов і працюватиме з клієнтом цілодобово. Цей менеджер вирішуватиме всі проблеми інвестора в будь-який час. У них будуть державні гарантії. А тих, хто інвестує в наступні два роки у приватизацію в Україні $10 млн і більше, ми звільняємо від податку на прибуток", - розповів Зеленський.

Президент Швейцарії зазначила, що на запрошення глави Української держави планує відвідати Україну вже в березні, щоб обговорити нову програму допомоги на наступні чотири роки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА