09:47 23.01.2020

Мінветеранів і окупованих територій буде розділено, майбутнє Міністерство реінтеграції може очолити віце-прем'єр - Коляда

3 хв читати
Мінветеранів і окупованих територій буде розділено, майбутнє Міністерство реінтеграції може очолити віце-прем'єр - Коляда

Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда заявляє, що відомство буде розділено, а майбутнє Міністерство з питань реінтеграції може очолити профільний віце-прем'єр-міністр.

"Нам вдалося донести інформацію про величезний обсяг завдань, які лежать у площині всього уряду, і дати зрозуміти вищому керівництву держави, що це вимагає окремого блоку роботи окремого міністерства, можливо, яке навіть очолюватиме профільний віце-прем'єр-міністр. Але і тут у нас є розуміння того, що варто не розпочинати знову Міністерство окупованих територій, необхідно міняти парадигму та говорити про ефективну роботу Міністерства реінтеграції. Наша команда узагальнює свої пропозиції, і ми їх презентуємо найближчим часом", - сказала Коляда в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Вона зазначила, що питання реінтеграції банально не поміщаються в функціонал одного, навіть об'єднаного міністерства, оскільки є потреба в міжсекторальному співробітництві.

"Це не означає, що ми неефективно спрацювали", - наголосила міністр.

За словами Коляди, наразі у відомстві проводяться консультації для того, щоб бути готовими до цього поділу.

"Дуже важливим для нас є узагальнення та передання нашого досвіду і напрацювань для перезапуску нового міністерства з питань реінтеграції", - заявила міністр.

На питання, як саме технічно відбуватиметься поділ, Коляда відповіла, що є декілька варіантів, зокрема і скасування того рішення, яке об'єднало два міністерства.

"Наголошу ще раз - реальність постійно змінюється. Міністерство окупованих територій у тому форматі, яким воно було до нашого об'єднання - це структура, яка працює в режимі гасіння пожеж. Потрібен принципово новий підхід і стратегічне бачення. Потрібно грати на випередження і мислити довгостроковими конструкціями. Усвідомлення цього і стало одним із результатів роботи нашої команди у цьому напрямі", - наголосила вона.

Водночас Коляда заявила, що на сьогодні не має інформації, хто очолить майбутнє Міністерство окупованих територій після роз'єднання.

Серед іншого, коментуючи, у чому був задум об'єднання відомств, міністр зазначила, що "логіка об'єднання полягала у типологізації управлінських процесів і скороченні витрат на держапарат".

Як повідомлялося, Верховна Рада 29 серпня 2019 року затвердила створення Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, тоді як раніше існувало два міністерства: з питань тимчасово окупованих територій та у справах ветеранів. Очолила нове міністерство Оксана Коляда.

Після чого Коляда заявила, що не зовсім розуміє, як можна в одному відомстві працювати з двома різними аудиторіями.

17 січня президент України Володимир Зеленський заявив, що вважає за необхідне розділити деякі міністерства і чекає від прем'єр-міністра Гончарука пропозицій щодо низки міністерств, зокрема і щодо Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.


Повний текст інтерв'ю з Колядою буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА