11:00 23.01.2020

Зовнішню інвестрекламу України в умовах агресії Росії варто будувати на дешевизні та перспективності вкладень - Сенцов

2 хв читати
Зовнішню інвестрекламу України в умовах агресії Росії варто будувати на дешевизні та перспективності вкладень - Сенцов

Україні в залученні зовнішніх інвесторів у країну варто робити акцент на дешевизні активів і перспективності вкладень, а не на швидкому завершенні конфлікту з Росією, вважає колишній політв'язень Кремля, кінорежисер Олег Сенцов.

"Говорити про швидку перемогу (над Росією) - це обман", - сказав він у Давосі в "Українському домі", організованому Фондом Пінчука, WNISEF і Horizon Capital.

Цьому передувало запитання українського бізнесмена Ігоря Ліскі, який відзначив дисонанс у зовнішніх інвесторів від повідомлень з України одночасно про війну та необхідність інвестицій і запропонував обговорити стратегію залучення зовнішніх інвесторів, ґрунтовану на тезі, що Україна "вже на шляху до перемоги, вже майже перемогла".

"Ми не переможемо через два роки. Виходить тоді, що ми обманули? Наша перемога - якщо ми вистоїмо. Путінський режим - не вічний", - висловив свою думку Сенцов. За його словами, основною тезою має стати те, що "вкладати в Україну - це дешево та перспективно".

Кінорежисер вважає слабкою нинішню позицію президента України Володимира Зеленського або президента Франції Еммануеля Макрона, які розраховують домовитися з Путіним про мир.

"Дивно чути це від дорослих людей. Я в це не вірю. Але поки що про "зраду" говорити рано, треба подивитися, до чого це призведе", - сказав Сенцов. На його думку, Україна має зосередитися на своєму розвитку та очікувати зміни влади в Росії, коли відкриється вікно можливостей для мирного повернення Донбасу, і, можливо, Криму, над якими втрачено контроль.

"Єдиний сценарій - це замороження конфлікту й розвиток України", - наголосив кінорежисер.

Він закликав уже зараз сформувати у світі спільну позицію до нового керівництва Росії, яке прийде після Путіна, що його буде визнано лише після повернення Україні її територій.

Сенцов також зазначив, що наразі зайнятий лише громадською діяльністю, уникаючи політики. "Чи займатимуся (політикою) в майбутньому - питання ще для мене відкрите. Я його просто не обмірковую і нічого не роблю в цьому напрямі", - сказав колишній політв'язень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА