10:57 23.01.2020

Для мене посада міністра - це точно не спосіб отримання великих доходів - Новосад

2 хв читати
Для мене посада міністра - це точно не спосіб отримання великих доходів - Новосад

Міністр освіти і науки Ганна Новосад заявляє, що для неї посада міністра не є способом отримання великих доходів.

"Для мене посада міністра - це точно не спосіб отримання великих доходів. Мені важливо втілити ті зміни, які ми, як уряд, пообіцяли, коли розпочали роботу. Це мій основний мотиватор", - написала Новосад на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Міністр наголосила, що її не влаштовує зарплата вихователя в 4 тис. грн, вчителя з 30-річним стажем у 8 тис. грн або робота науковців на 0,75 ставки.

"Я свідома того, що зміни у системі освіти і науки не відбудуться, якщо ми не почнемо нормально платити професійним людям. І це те, про що ми найбільше дискутуємо з Кабміном та Мінфіном. Одне з ключових завдань уряду в рамках реформ - зростання заробітних плат освітян та науковців", - наголосила вона.

Водночас Новосад зазначила, що підтримує позицію уряду, що зарплата чиновників має відповідати конкретним результатам їхньої роботи.

"Я розумію, що формулювання у моєму інтерв’ю було невдалим. Ми досі маємо значний розрив у доходах людей, до цього важливо ставитися чутливо. Але не менш важливо будувати суспільство, де кожен може власними знаннями та чесною роботою досягати більшого. І це буде не соромно", - заявила міністр.

Як повідомлялося, раніше в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" Новосад заявила, що їй вистачає її заробітної плати, щоб нормально жити, але як для людини, котра має думати про майбутнє, цього недостатньо.

Вона наголосила, що після завершення роботи в міністерстві вона не матиме заощаджень як таких, а також зазначила, що зі своєї зарплати багато витрачає на поточні витрати, які потрібні на утримання офісу.

"Також я наразі не маю сім'ї. В якийсь момент я захочу мати дитину, а на таку зарплату я її не зможу утримувати. А я не готова піти на ситуацію, коли хтось утримуватиме мене, я повинна сама мати конкурентну зарплату. Тому настане час, коли я просто не зможу жити в Києві на таку зарплату, й це буде рішення, яке потрібно буде усвідомлено приймати", - додала Новосад.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА