12:57 23.01.2020

Підтвердження канадськими експертами ідентичності голосу Труби на записах доводить політичний характер переслідувань Порошенка - адвокат

2 хв читати
Підтвердження канадськими експертами ідентичності голосу Труби на записах доводить політичний характер переслідувань Порошенка - адвокат

Слідчі мають врахувати висновок канадських експертів щодо ідентичності голосу екс-директора Державного бюро розслідувань Романа Труби на записах, зроблених у його кабінеті, та об'єктивно розслідувати кримінальні провадження, які стосуються посадових злочинів Труби, зазначає адвокат п'ятого президента України Петра Порошенка Ігор Головань.

На прес-конференції в четвер в агентстві "Інтерфакс-Україна" Головань розповів про оприлюднення результатів журналістського розслідування з дослідженням "плівок Труби".

"Експертиза... з ідентифікації голосів, вивчення аудіо- та відеозаписів... встановила, що на оприлюднених у мережі записах "Трубу прорвало" говорить сам пан Труба... На оприлюднених аудіо особи домовлялися про організацію політичних переслідувань і залучення завідомо невинних до кримінальної відповідальності, організацію переслідування п'ятого президента України Петра Порошенка... точно встановлено, що звучить голос Труби", - сказав адвокат.

За його словами, канадські експерти використовували новітні біометричні методики дослідження, що дає дуже високий ступінь ймовірності висновків, практично категоричне ствердження ідентичності голосу.

Адвокат зазначив, що висновок експертів має враховати слідчий у кримінальних провадженнях, що стосуються незаконних дій Труби, а генеральному прокурору Руслану Рябошапці варто визначити, який орган займеться розслідуванням, щоб воно було об'єктивним і незаангажованим.

Головань наголосив: "Це експертне дослідження ускладнить життя тим представникам правоохоронних органів і влади, які саботують розслідування фактів незаконного переслідування п'ятого президента".

Адвокат нагадав, що захист Порошенка звертався до суду, щоб домогтися реєстрації відповідних кримінальних проваджень.

"На сьогодні зареєстровано цілу низку кримінальних проваджень. На виконання рішення суду НАБУ зареєструвало провадження за ч. 2 ст. 369 Кримінального кодексу (незаконний вплив екс-директора ДБР на слідчих), за заявою народного депутата Гончаренка Генпрокуратура зареєструвала кримінальні провадження за ст. 343 і ст. 387 КК (втручання у діяльність працівників правоохоронних органів і розголошення даних досудового розслідування). Буквально вчора ми отримали відповідь від Офісу генпрокурора про реєстрацію кримінального провадження за ст. 372 КК (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності, поєднане зі штучним створенням доказів обвинувачення)", - підсумував адвокат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА