11:24 24.01.2020

Нетаньягу зазначив, що демократична спільнота не дала приховати справжню причину катастрофи українського літака в Тегерані

2 хв читати
Нетаньягу зазначив, що демократична спільнота не дала приховати справжню причину катастрофи українського літака в Тегерані

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу висловив співчуття українському народу та президенту України Володимиру Зеленському у зв'язку з трагедією збитого 8 січня в Тегерані українського літака та зазначив, що демократичні країни не дали приховати справжню причину цієї катастрофи.

"Хочу також висловити щирі співчуття українському народу і вам особисто за трагедію збитого українського літака в Ірані. Те, що взяли на себе відповідальність "сили Іранської революції", було зрозуміло для нас від самого початку, хто було винен у цій катастрофі. Вони намагалися це приховати, але врешті-решт демократичний світ змусив їх визнати цю велику трагедію", - сказав він перед зустріччю з президентом України Володимиром Зеленським у п'ятницю в Єрусалимі.

Як повідомлялося, пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту рано-вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Усі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев’ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН та Великої Британії.

Іранська влада 11 січня визнала, що іранські військові помилково збили Boeing. Пізніше командувач аерокосмічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА