11:37 24.01.2020

Депутати від "Євросолідарності" прийшли до ДБР із вимогою не допустити призначення адвоката Януковича і припинити політичні переслідування

2 хв читати
Депутати від "Євросолідарності" прийшли до ДБР із вимогою не допустити призначення адвоката Януковича і припинити політичні переслідування

Народні депутати з фракції "Європейська солідарність" пришли до Державного бюро розслідувань (ДБР) у п'ятницю, щоб заявити керівництву ДБР про неприпустимість призначення першим заступником ДБР адвоката екс-президента Віктора Януковича Олександра Бабікова, а також про неприпустимість політичних переслідувань, які були ініційовані екс-директором ДБР Романом Трубою за наказом Офісу президента, повідомляється на офіційному сайті політсили.

"Відбувається активізація Антимайдану, загроза реваншу, яка, зокрема, полягає в тому, що на посаду першого заступника керівника ДБР призначено пан Бабікова, який є адвокатом Януковича і відповідно має явний конфлікт інтересів. Ми прийшли до пані Венедіктової (в. о. директора ДБР Ірина Венедіктова - ІФ), використовуючи законне право народних депутатів на невідкладний прийом, для того, щоб поставити питання щодо неприпустимості перебування цієї особи на посаді", - сказав народний депутат Ростислав Павленко журналістам біля офісу ДБР.

За його словами, депутати хочуть обговорити питання проведення конкурсу на заміщення директора ДБР. "Має бути через конкурс обрано людину, яка матиме довіру українців, активістів, який забезпечить усебічне розслідування цих резонансних справ", - сказав Павленко.

Біля будівлі ДБР також відбувається акція протесту проти призначення Бабікова, в якій беруть участь близько 200 людей.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", акцію організували представники громадської організації "Родина Героїв Небесної сотні". За їхніми словами, призначення на посаду першого заступника директора ДБР Бабікова, який був адвокатом екс-президента Януковича, є плювком в обличчя усім загиблим під час Революції гідності та членам їхніх родин.

Учасники акції з собою принесли плакати, національні прапори України та прапори кримськотатарського народу, а також партійні прапори "Європейської солідарності".

Як повідомлялося, до ДБР прибув на допит як свідок у кримінальному провадженні у справі про Мінські угоди п'ятий президент України, народний депутат, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА