16:49 24.01.2020

ДБР працює в інтересах РФ своєю позицією в справах щодо Керченської протоки та Мінських угод, вважає Порошенко

1 хв читати
ДБР працює в інтересах РФ своєю позицією в справах щодо Керченської протоки та Мінських угод, вважає Порошенко

Державне бюро розслідувань (ДБР) працює в інтересах РФ і підриває міжнародну позицію України своєю позицією в кримінальних справах з перетинання Керченської протоки українськими кораблями та підписання Мінських протоколів, заявив народний депутат фракції "Європейська солідарність", п'ятий президент України Петро Порошенко.

"Наполягаю, що і стосовно моряків, де правоту України затверджено Гамбурзьким трибуналом, рішенням Ради безпеки ООН, рішенням Ради ЄС, застосовано "Азовські пакети санкцій" проти Росії, де чітко визначено, що Україна діяла правильно, а Росія порушувала закон. У нас ДБР у цьому розслідуванні діє на боці Росії", - заявив Порошенко у п'ятницю після допиту в ДБР.

"За Мінськими домовленостями Україна все виконує. Мінські домовленості, підписані 5 і 19 лютого, допомогли нам зупинити російське нашестя, за невиконання яких на Росію накладено санкції. У нас на сьогодні ДБР діє на боці Росії", - додав політик.

Порошенко вважає кримінальні провадження, в яких він проходить як свідок, політичним переслідуванням.

"Безумовно, це має характер політичного переслідування. Будь ласка, якщо є помста Порошенку з боку керівництва держави або правоохоронних органів, - то будь ласка. Але вони шкодять Україні, вони підривають міжнародний авторитет, вони підривають Мінські угоди, підривають право України на самозахист у рамках ротації кораблів і статусу Керченської протоки", - додав Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА