12:11 26.01.2020

На шостому засіданні Ради асоціації Україна-ЄС обговорять політику безпеки ситуації на Донбасі і справи анексованого Криму

2 хв читати
На шостому засіданні Ради асоціації Україна-ЄС обговорять політику безпеки ситуації на Донбасі і справи анексованого Криму

Прем'єр міністр України Олексій Гончарук 28 січня в Брюсселі, Королівство Бельгія, проведе шосте засідання Ради асоціації Україна-Європейський Союз, де обговорять політику безпеки ситуації на Донбасі і справи анексованого Криму, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.

"Порядок денний передбачає обговорення безпекової ситуації на сході України в контексті протидії російській агресії та імплементації Мінських домовленостей, а також стану справ у тимчасово окупованому Криму", – йдеться в повідомленні, оприлюдненому прес-службою в суботу.

Також під час засідання Ради асоціації сторони проаналізують досягнутий прогрес щодо імплементації Угоди про асоціацію та обговорять стан двосторонньої торгівлі, шляхи поглиблення економічного та галузевого співробітництва України з ЄС, співробітництво у сфері юстиції, свободи та безпеки.

В інформації наголошується, що це буде перше засідання з новим складом українського уряду і новим складом Європейської комісії.

Делегацію Уряду України очолюватиме Гончарук. Делегацію ЄС - верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Жозеп Боррель. У засіданні також візьме участь Комісар ЄС з питань європейської політики сусідства та переговорів щодо розширення Олівер Варгеї.

До складу української урядової делегації також входять віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, міністр інфраструктури України Владислав Криклій, міністр освіти і науки України Ганна Новосад, міністр фінансів України Оксана Маркарова, заступник міністра цифрової трансформації України з питань європейської інтеграції Іонан Валерія, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України - торговий представник України Тарас Качка, заступник міністра юстиції України Валерія Коломієць, заступник міністра енергетики та захисту навколишнього середовища з питань європейської інтеграції Костянтин Чижик.

Крім участі в пленарному засіданні, під час візиту до Брюсселя Гончарук проведе двосторонні зустрічі з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем, високим представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепом Боррелем, виконавчим віце-президентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскісом, а також запланована зустріч з представниками бельгійського бізнесу.

"За підсумками 6-го засідання Ради асоціації Україна-ЄС о 18:15 (за місцевим часом) відбудеться спільна прес-конференція Олексія Гончарука та Жозепа Борреля", - зазначили в Кабміні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА