15:31 27.01.2020

Дуда запропонував Зеленському спільно вшанувати пам'ять солдатів, які боролися з більшовиками в 1920 році

1 хв читати
Дуда запропонував Зеленському спільно вшанувати пам'ять солдатів, які боролися з більшовиками в 1920 році

Президент Польщі Анджей Дуда запропонував своєму українському колезі Володимиру Зеленському, щоб Україна та Польща спільно вшанували пам'ять солдатів, які боролися з більшовиками у 1920 році.

"Я запропонував президенту Зеленському спільно вшанувати пам'ять солдатів, які в 1920 році спільно боролися проти більшовиків", - сказав він на спільному брифінгу президентів у понеділок в Освенцімі.

Дуда зазначив, що тоді проти агресії більшовиків боролися і поляки, яких символічно іноді називають "солдатами Пілсудського", але ще "був Петлюра, були українські солдати, які також хоробро билися і віддали життя в цій війні, за ту саму справу, за яку боролися наші (польські - ІФ) солдати".

"Це хороший елемент нашої спільної історії, і я запропонував пану президенту, щоб ми вшанували цю пам'ять", - наголосив він.

У свою чергу Зеленський зазначив, що Україна та Польща у своїх відносинах наразі акцентують увагу на тому, що їх об'єднує. "Наприклад, Варшавська битва, сторіччя якої ми відзначаємо в серпні", - зазначив він.

Зеленський повідомив, що у 2020 році Україна та Польща планують провести низку спільних заходів. "Вірю, що одним із них стане візит пана президента Дуди в Україну", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА