11:15 28.01.2020

Посольство України в Італії оприлюднило відкритий лист до керівництва італійського телеканалу, в ефірі якого Україну назвали "Малою Росією"

1 хв читати
Посольство України в Італії оприлюднило відкритий лист до керівництва італійського телеканалу, в ефірі якого Україну назвали "Малою Росією"

Посольство України в Італії оприлюднило офіційний лист до місцевого телеканалу RAI в зв'язку з образливими висловлюваннями ведучого шоу L'Eredita.

"У зв’язку із некоректним й, навіть, образливим висловлюванням ведучого італійського шоу L'Eredita на телеканалі RAI (26 січня ц. р.), що "Мала Росія – це друга назва України", до керівництва телерадіокомпанії було негайно доведено тверду позицію посольства щодо необхідності відкоригувати такі дії. З огляду на те, що до цього часу від каналу RAI не було отримано жодної відповіді, прийнято рішення надати таким дипломатичним крокам публічності й викласти лист на офіційній сторінці посольства", - зазначено в повідомленні.

В оприлюдненому тексті листа посольство роз'яснило походження назви "Малоросія" й образливість його застосування щодо України, яка страждає від російської агресії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА