13:58 29.01.2020

Ердоган звинувачує РФ у недотриманні домовленостей щодо Сирії - ЗМІ

2 хв читати

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган звинуватив Росію в недотриманні сочинських та астанинських домовленостей щодо Сирії, повідомляє в середу видання "Сабах".

"На жаль, Росія не дотримується ні астанинської, ні сочинської угод. Ми чекали до цього моменту, але відтепер ми маємо намір діяти самі. Це не погроза, а очікування того, що Росія направить (сирійському - ІФ) режиму необхідне попередження", - наводить видання слова президента, сказані журналістам.

Ердоган пояснив, що в Анкари закінчується терпіння через безперервні удари сирійських урядових сил у провінції Ідліб.

"Росія діятиме інакше - або з режимом (у Сирії - ІФ), або з Туреччиною. Росія говорить нам, що вони борються з терористами. Хто це? Люди, що борються за свою землю?", - зазначив Ердоган.

Окрім цього, як зазначає агентство "Анадолу", Ердоган вказав на необхідність надати новий імпульс астанинському процесу. "Астанинського процесу більше немає. Туреччина, Росія та Іран можуть продумати кроки з відродження цього процесу", - наводить агентство слова президента.

Напередодні стало відомо, що бійці сирійської урядової армії взяли під контроль стратегічно важливе місто Маарат ан-Нуман у провінції Ідліб.

Отже, урядові війська відновили контроль над містом, яке ще в 2012 році захопили озброєні прибічники сирійської опозиції. Пізніше воно перейшло під контроль екстремістів.

Через Маарат ан-Нуман проходить автомагістраль, що зв'язує Дамаск з Алеппо. Крім того, місто вважалося важливим оплотом противників Дамаска.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА