20:13 29.01.2020

Джуліані пообіцяв надати суду докази замаху на екс-генпрокурора України Шокіна

2 хв читати
Джуліані пообіцяв надати суду докази замаху на екс-генпрокурора України Шокіна

Адвокат Трампа Рудольф Джуліані анонсував публікацію доказів, які мають підтвердити замах на екс-генпрокурора України Віктора Шокіна.

"Сьогодні Common Sense опублікує медичний висновок, який підтверджує, що була спроба вбити ключового свідка у справі про подвійний підкуп Байдена-Порошенка Віктора Шокіна", - написав Джуліані на своїй сторінці у Twitter.

"Віктору поставив діагноз всесвітньо відомий австрійський лікар, який підтверджує, що його ледь не вбили", - наголосив він.

Як повідомлялося, замах на Шокіна стався 2 листопада 2015 року. Його робочий кабінет у будівлі Генеральної прокуратури України близько 10 години вечора обстріляв снайпер. 3 листопада головний військовий прокурор України, заступник генпрокурора Анатолій Матіос підтвердив, що Шокін продовжує виконувати свої обов'язки генерального прокурора.

29 січня 2020 року Шокін звернувся до Державного бюро розслідувань з вимогою відкрити кримінальне провадження стосовно екс-віце-президента США Джозефа Байдена за незаконний вплив на нього як на генпрокурора України. Він заявив, що погодився залишити посаду генпрокурора України внаслідок тиску Байдена.

"Протягом останніх місяців 2015 року та перших 2016 року Джозеф Байден, використовуючи своє службове становище, кілька разів особисто прибував до України з офіційними візитами, маючи на меті проведення з керівниками держави переговорів щодо мого усунення з посади і, як наслідок, згортання об'єктивного розслідування кримінальних проваджень за фактами протиправної діяльності осіб, пов'язаних із компанією Burisma Holding Limited (Кіпр), зокрема сина зазначеного високопосадовця", - пише Шокін у заяві.

За словами екс-генпрокурора, Байден вимагав звільнити його в обмін на безперешкодне надання Україні державної гарантії США на суму $1 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА