11:40 31.01.2020

Помпео і Пристайко обговорили розвиток військової та економічної співпраці між США та Україною

2 хв читати
Помпео і Пристайко обговорили розвиток військової та економічної співпраці між США та Україною

Держсекретар США Майк Помпео і глава Міністерства закордонних справ України Вадим Пристайко під час зустрічі в Києві в п'ятницю обговорили розвиток військового і економічного співробітництва між країнами, повідомила речник українського МЗС Катерина Зеленко.

"Дуже конструктивна зустріч міністра закордонних справ України Пристайка і держсекретаря США Помпео в Києві. Колеги обговорили: подальше поглиблення стратегічного партнерства США-Україна, розвиток військової та економічної співпраці, посилення двопартійної підтримки України", - написала вона у Twitter у п'ятницю.

Окрім того, зазначила Зеленко, Помпео знову заявив про незмінну підтримку Сполученими Штатами України в протидії російській агресії, відстоюванні суверенітету й територіальної цілісності України, посилення оборонних можливостей України та імплементації важливих реформ.

Водночас у прес-службі МЗС України зазначили, що порядок денний зустрічі віч-на-віч Помпео і Пристайка, а також у складі делегацій охопив питання двосторонньої політичної та практичної взаємодії між Україною та США.

"Головна увага під час переговорів приділена, зокрема, скоординованим діям України та США на міжнародній арені з метою відновлення територіальної цілісності та суверенітету України, практичній співпраці у безпековій сфері, а також підтриманню активного двостороннього діалогу на усіх рівнях у рамках існуючих форматів українсько-американського стратегічного партнерства", - йдеться в оприлюдненому повідомленні.

У цьому контексті Пристайко висловив глибоку вдячність адміністрації та Конгресу США за системну підтримку і розширення практичної допомоги Україні. Він наголосив, що Україна є партнером США у справі підтримання міжнародної безпеки та зацікавлена в залученні стратегічних американських інвестицій у військово-технічній, енергетичній та інших галузях.

"Майк Помпео під час переговорів запевнив у повній підтримці України Сполученими Штатами у справі припинення агресії Росії та відновлення суверенітету та територіальної цілісності України у повному обсязі, практичним підтвердженням чому стало запровадження Сполученими Штатами Америки 29 січня пакету додаткових санкцій, які стосуються дій окремих фізичних осіб та компаній у Криму. Поряд із цим американська сторона особливий наголос зробила на важливості збереження високої динаміки та результативності реформ в Україні", - інформують у МЗС України.

За підсумками переговорів сторони домовилися продовжити взаємодію в міжнародних організаціях і підтримувати контакти з усіх питань двостороннього порядку денного практичного співробітництва.

Як повідомлялося, раніше в п'ятницю Помпео також поклав квіти до меморіалу "Стіна пам'яті загиблих за Україну" біля Михайлівського золотоверхого монастиря і зустрівся з митрополитом Київським і всієї України, предстоятелем Православної церкви України Епіфанієм, що транслювали в прямому ефірі українські телеканали.

Як повідомлялося, Помпео прибув до Києва ввечері в четвер, 30 січня. У п'ятницю у нього також заплановано зустрічі президентом України Володимиром Зеленським, міністром оборони України Андрієм Загороднюком, а також із колективом посольства США в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА