13:02 31.01.2020

США захищають суверенітет і територіальну цілісність України, а також підтримують її у прагненні стати членом НАТО і ЄС - Помпео

3 хв читати
США захищають суверенітет і територіальну цілісність України, а також підтримують її у прагненні стати членом НАТО і ЄС - Помпео

Сполучені Штати Америки захищають суверенітет і територіальну цілісність України, а також підтримують Українську державу в її зусиллях стати членом НАТО і Євросоюзу, заявив державний секретар США Майк Помпео.

"США захищають суверенітет і територіальну цілісність України. Ми продовжуємо підтримувати Україну в приєднанні до НАТО і наближенні до Євросоюзу", - сказав він на спільному з президентом України Володимиром Зеленським брифінгу в Києві у п'ятницю.

Помпео наголосив, що США працюють над тим, щоб Україна розвинула верховенство права, поліпшила інвестиційний клімат, реформувала оборонний сектор і зміцнила енергонезалежність.

"У нас є чіткий посил: США бачать Україну як країну, яка бореться за свободу, демократію і добробут. Як я вже сказав президенту Зеленському сьогодні, ми продовжуємо підтримувати Україну та підтримувати сильні антикорупційні зусилля. Безумовно, наразі США працюють над тим, щоб Україна розвинула верховенство права, інвестиційний клімат, реформувала оборонний сектор і енергонезалежність, і робитимемо це й надалі", - наголосив держсекретар США.

Він знову зазначив, що США ніколи не визнають спроб Росії легалізувати анексію Криму.

Помпео додав, що починаючи з січня 2017 року США надали понад $1 млрд допомоги Україні у сфері безпеки.

"Це триватиме. Ми шукатимемо дипломатичні рішення, а також гарантуватимемо безпеку України. Ми ніколи не підтримаємо нічого, крім того, щоб був повний контроль суверенної території України. Ми й надалі (шукатимемо - ІФ) дипломатичне вирішення питань, що стосуються Росії", - наголосив він.

За словами американського дипломата, США також підтримуватимуть інвестиції в український бізнес.

"Я знаю, що розвиток інвестицій триватиме, і ви й надалі підтримуватимете вимоги МВФ", - сказав Помпео.

Він також звернув увагу на те, що Грецька й Александрійська православна церкви визнали Православну церкву України як автокефальну церкву. Крім того, Помпео висловив співчуття у зв'язку з загибеллю громадян України в авіакатастрофі літака "МАУ" в Тегерані.

На запитання журналістів про те, коли буде призначено нового посла США в Україні та коли може відбутися візит Зеленського до Вашингтона, Помпео відповів, що дипломатичні питання буде вирішено "з часом", і у відповідний час буде призначено зустрічі "на найвищому рівні".

"Починаючи з січня 2017 року ми маємо знати, що дивитися треба тільки на факти. Наша адміністрація показала, як вона підтримує Україну. Це дуже важливо й дуже корисно для українського народу та США. Важлива й політично-дипломатична та торговельно-економічна ситуація, яка наразі розвивається між нашими двома країнами. Ми дипломатичні питання вирішимо, і все буде на місці з часом. Президенти Зеленський і Трамп мали дуже гарну зустріч у вересні минулого року в Нью-Йорку. І я також впевнений, що у відповідний час буде призначено відповідні зустрічі на найвищому рівні", - наголосив Помпео.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА