20:47 01.02.2020

Єрмак сподівається, що Україна приїде на наступну "нормандську зустріч" із новим пакетом домовленостей, які дозволять провести в жовтні місцеві вибори в усій країні, включно з ОРДЛО

2 хв читати
Єрмак сподівається, що Україна приїде на наступну "нормандську зустріч" із новим пакетом домовленостей, які дозволять провести в жовтні місцеві вибори в усій країні, включно з ОРДЛО

Помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак сподівається, що українська сторона приїде на наступну зустріч в нормандському форматі з новим пакетом домовленостей, які дозволять провести в жовтні місцеві вибори на всій території України, включно з ОРДЛО.

"Уже через три місяці буде наступна зустріч лідерів в нормандському форматі. Я сподіваюся, що вона відбудеться, і я дуже сподіваюся, що Україна прийде на цю зустріч із новим пакетом домовленостей. Сподіваюся, що ми зробимо такі кроки для того, щоб місцеві вибори, за українським законом, відбулися на всій території України (включно з ОРДЛО - ІФ) у кінці жовтня", - сказав він в інтерв'ю творцеві YouTube-каналу "KRYM - критичне мислення" Володимиру Федорину.

Єрмак зазначив, що це можуть назвати занадто оптимістичним сценарієм. "Але коли мені говорили, що це нереально, щоб ви повернули Сенцова. Але президент це зробив. Ви пам'ятаєте, скільки років, скільки світових лідерів, діячів мистецтва зверталися, обговорювали, але Зеленський це зробив, пообіцяв і зробив", - вказав він.

Помічник Зеленського підкреслив, що вибори за українським законодавством неможливо проводити на тих територіях, де перебувають незаконні іноземні збройні формування, і якщо український уряд не контролює кордон.

"У мене, як і у всіх, багато питань до Мінських угод, але це єдиний документ, який сьогодні узгоджений, підписаний, і там дійсно є положення, згідно з якими кордон передається після виборів. Президент Зеленський сказав в Парижі, що ми не можемо з цим погодитися, тому що це суперечить українському законодавству", - зазначив він.

За словами Єрмака, саме тому українська сторона порушує питання про те, як сьогодні зробити так, щоб кордон до виборів був переданий під контроль України.

"Чому ви проти? Якщо необхідні сьогодні якісь гарантії, ще щось, давайте говорити. У мене є досвід різних складних переговорів. І є необхідність почути, навіть якщо тобі сьогодні абсолютно неприємна позиція іншої сторони, але для якогось руху вперед потрібно почути, зрозуміти цю філософію і спробувати зробити все, щоб сьогодні, не поступаючись своїми інтересами, знайти вихід з цієї ситуації", - пояснив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА