10:02 04.02.2020

Дубілет: Електронні вибори - це спосіб повернути молодь на виборчі дільниці

1 хв читати
Дубілет: Електронні вибори - це спосіб повернути молодь на виборчі дільниці

 Міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет вважає, що електронні вибори в Україні зможуть стати реальністю тоді, коли якась велика міжнародна компанія представить промислове рішення.

"Якщо чесно, я цей напрям не веду, але я висловлю суб'єктивну думку. Мені здається, що ця штука може стати реальністю тоді, коли якась велика відома компанія, на кшталт Microsoft, представить промислове рішення. Коли компанія скаже: "Дивіться, ось наше рішення для урядів усього світу, і я гарантую, що цю систему неможливо зламати", ось тоді суспільство матиме достатньо довіри для того, щоб зважитися впроваджувати такі системи", - сказав Дубілет в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання, наскільки перспективні для України електронні вибори.

На його думку, будь-яке рішення, яке уряд захоче створювати всередині, може викликати негатив і недовіру з боку суспільства.

Крім того, міністр зазначив, що запуск електронних виборів не передбачає відмову від можливості голосувати в традиційний спосіб.

"Загалом, це дуже важлива річ. Є відома проблема в усьому світі, що молоде суспільство менш активно бере участь у виборах, незважаючи на те, що вибори - це те, що найбільше впливає саме на молоде суспільство. Тому, електронні вибори - це спосіб повернути молодь на виборчі дільниці", - вважає Дубілет.


Повний текст інтерв'ю з Дубілетом буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА