15:19 04.02.2020

З РФ необхідно вести вимогливий і результативний діалог - посол Франції в Україні

2 хв читати
З РФ необхідно вести вимогливий і результативний діалог - посол Франції в Україні

З Російською Федерацією необхідно вести вимогливий і результативний діалог, заявив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен в інтерв'ю українському телеканалу "hromadske".

"Тобто, діалог - так, але діалог вимогливий, і такий, що приносить результати, адже ми бачимо повернення до "нормандського формату". Це напряму пов’язано з тим, що ми працювали над відновленням довіри між (президентом РФ Володимиром - ІФ) Путіним і (президентом України Володимиром - ІФ) Зеленським", - сказав він в інтерв'ю, розміщеному на сайті "hromadske" у вівторок.

При цьому посол наголосив, що позиція Франції не змінилася ні щодо територіальної цілісності України, ні щодо санкцій проти Росії, які регулярно продовжувалися, зокрема і нещодавно на рівні Європейського Союзу.

"Росія є великим партнером, в неї є військова сила, а також економічні потужності, у нас є економічні інтереси в Росії, як і в України. Тому ставити Росію в кут, наче учня в шкільному класі, не має сенсу. Потрібно з ними вести діалог", - сказав де Понсен.

Дипломат пояснив, що ситуація, в якій РФ піддавали ізоляції або тримали її на дистанції - не була хорошою тактикою і стратегією, тому що це не давало хороших результатів, зокрема роками не збирався нормандський саміт.

"Отже, первинним прагненням президента (Франції Еммануеля - ІФ) Макрона було те, що потрібно спробувати відновити довіру, почати з ними говорити, зокрема з Володимиром Путіним, відновити контакт, але при цьому з чітким дотриманням умов такого діалогу", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА