19:53 04.02.2020

Ведуться переговори про черговий обмін утримуваними особами

2 хв читати
Ведуться переговори про черговий обмін утримуваними особами

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що нині ведеться підготовка до чергового обміну утримуваними особами.

Він висловив надію, що обмін вдасться виконати в форматі "всіх на всіх", передає видання "Крим.Реалії".

"Ми зараз готуємо черговий обмін. Ми все ще віримо в можливість найближчим часом завершити обмін "усіх на всіх". А це буде дуже великий і масовий обмін, в якому, ми сподіваємося, знайдеться місце в переважній більшості кримським татарам, яких в останніх хвилях нам вдалося отримати не так багато. Зокрема, це питання вчора обговорювалося з президентом Ердоганом, який був із візитом в Києві", - повідомив міністр.

Як повідомлялося, 29 грудня 2019 року в ході обміну утримуваними особами між владою України і ОРДЛО отримав свободу 81 українець. За словами президента України Володимира Зеленського, 76 осіб приїхали на контрольовану України територію, 6 "залишилися на тимчасово окупованих територіях, тому що там їхні сім'ї".

ОРДЛО були передані 124 людини. "У нас 17 осіб відмовилися переїжджати на територію ОРДЛО. Крім того, є ще близько 30 осіб, які відмовилися взагалі брати участь в обміні ... Так, вони звичайно, продовжують відбувати покарання", -повідомила представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ), екс-омбудсмен Валерія Лутковська.

13 січня 2020 р Офіс генпрокурора спільно зі Службою безпеки України розпочав проведення слідчих заходів з особами, звільненими з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) 29 грудня 2019 року.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА