10:00 05.02.2020

Спікер Палати представників американського Конгресу порвала текст звернення Трампа до нації

2 хв читати
Спікер Палати представників американського Конгресу порвала текст звернення Трампа до нації

 Спікер Палати представників американського Конгресу Ненсі Пелосі демонстративно порвала переданий їй текст звернення президента Дональда Трампа до нації після того, як той завершив свій виступ.

Цей крок Пелосі зробила незважаючи на те, що звернення президента транслювалося в прямому ефірі Білим домом і низкою американських телеканалів, і трансляцію ще не було перервано.

ЗМІ, коментуючи інцидент, зазначають, що перед виступом Трамп, передаючи Пелосі текст свого виступу, проігнорував простягнуту спікером для рукостискання руку.

Про розкол між республіканцями, яких представляє Трамп, і демократами, які обрали Пелосі спікером, свідчить той факт, що під час виступу президента деякі його репліки республіканці зустрічали вставанням, схвальним гулом і бурхливими оплесками, тоді як демократи не піднімалися зі своїх місць і зберігали мовчання.

Демократи в Палаті представників ініціювали процедуру імпічменту щодо президента 24 вересня 2019 року, після того як американський інформатор висловив занепокоєння у зв'язку з телефонною розмовою Трампа з українським президентом Володимиром Зеленським, яка мала місце 25 липня. Під час розмови Трамп закликав Зеленського розпочати розслідування щодо екс-віце-президента США Джо Байдена і його сина Гантера, а також імовірного втручання в американські вибори 2016 року з території України.

Справу передано до Сенату для проведення судового процесу. Члени Сенату запланували на середу фінальне голосування за статтями імпічменту.

Щоб усунути президента з посади, необхідні голоси двох третин сенаторів. Оскільки більшість у Сенаті США наразі належить республіканцям, найімовірніше, на цьому етапі процедуру імпічменту буде заблоковано. Отже, сенатори поставлять крапку в цій справі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА