14:18 05.02.2020

Українці вважають найважливішими проблемами країни війну на Донбасі та низький рівень зарплат і пенсій - опитування

2 хв читати
Українці вважають найважливішими проблемами країни війну на Донбасі та низький рівень зарплат і пенсій - опитування

Більшість опитаних громадян України вважає найгострішою проблемою країни тривання війні на Донбасі, свідчать дані опитування, проведеного Центром соціальних і маркетингових досліджень "Социс" у січні 2020 року.

Так, відповідаючи на запитання "Які проблеми країни є зараз особисто для вас найбільш важливими?", війну на сході України назвали 67,2% респондентів. Також серед важливих називали соціально-економічні проблеми - низький рівень зарплат і пенсій (52,3%), підвищення комунальних тарифів (37,5%), зростання цін на основні товари та інфляцію (27,1%).

Дослідники зазначають, що протягом кількох останніх місяців важливість двох проблем - війни на Донбасі та зростання комунальних тарифів - надалі зростає.

Значна частина респондентів також включила до списку актуальних проблем безробіття (21,9%), корупцію в органах центральної влади (15,5%), соціальне розшарування суспільства (14,5%) та недоступність якісної медичної допомоги (14,1%).

Найменш важливими опитані визнали такі проблеми, як недоступність якісної освіти (1,9%) і нестачу свободи слова і демократії (0,3%).

Оцінюючи розвиток ситуації в країні загалом, більшість респондентів заявила, що в деяких сферах події розвиваються правильно, тоді як в інших - ні. Цей варіант із запропонованих обрали 51,8% опитаних. Ще 24,6% респондентів заявили, що події в Україні розвиваються в неправильному напрямі. Позитивно оцінюють те, що відбувається в країні, лише 18% респондентів.

Опитування проводили в період з 20 до 27 січня 2020 року серед 2 тисяч респондентів в усіх областях України, без урахування населення АР Крим та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Вибірка репрезентативна для населення України віком від 18 років за такими показниками, як стать, вік, тип поселення та область проживання. Статистична похибка дослідження +/- 2,1% з імовірністю 0,95. Опитування проводили методом особистого формалізованого інтерв'ю за місцем проживання респондента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА