14:33 05.02.2020

Соцопитування "Социс": рейтинг "Слуги народу" - 47,9%, "ОПЗЖ" - 14,4%, "Євросолідарності" - 12%, "Батьківщини" - 8%

2 хв читати
Соцопитування "Социс": рейтинг "Слуги народу" - 47,9%, "ОПЗЖ" - 14,4%, "Євросолідарності" - 12%, "Батьківщини" - 8%

Чотири політичні сили подолали б п’ятивідсотковий прохідний бар'єр, якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчої неділі, всі вони представлені в парламенті поточного скликання, свідчать дані опитування, проведеного Центром соціальних та маркетингових досліджень "Социс" 20-27 січня 2020 року.

Згідно з результатами соцопитування, за партію "Слуга народу" проголосували б 47,9% із тих, хто має намір голосувати та визначився з вибором, за партію "Опозиційна платформа - За життя" - 14,4%, за партію "Європейська солідарність" - 12% і за Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" - 8%.

Решта партій не подолали б чинний п’ятивідсотковий електоральний бар'єр, проте не представлена нині у ВР партія "Сила і честь" мала б високі шанси пройди до парламенту - віддати за неї голоси готові 4,8% тих, хто визначився з вибором.

Водночас за представлену в нинішньому парламенті партію "Голос" проголосували б 2,2% тих, хто визначився з вибором, респондентів. За Радикальну партію Олега Ляшка проголосували б 2,7%, за "Громадянську позицію" - 1,9%, за "Партію Шарія", Всеукраїнське об'єднання "Свобода" та "Українську стратегію Гройсмана" - по 1,5%, за "Опозиційний блок "- 1%, а за партію" Національний корпус "- 0,3%.

За іншу партію виявили намір проголосувати 0,4% опитаних, що визначилися з вибором.

Із загальної кількості опитаних 17,6% заявили, що не брали б участі у виборах, а 8,1% респондентів не могли визначитися, кому віддати свій голос.

У рамках дослідження методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face) за місцем проживання було опитано 2000 респондентів старших за 18 років у всіх регіонах України, за винятком окупованих територій Криму і Донбасу за вибіркою, репрезентативною для населення України від 18 років і старше за такими показниками як стать, вік, тип поселення і область проживання. Статистична похибка дослідження не перевищує 2,1% з імовірністю 0,95.

Респондентів, які визначилися з вибором і мали намір голосувати, було 1487.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА