15:07 05.02.2020

Понад 30% опитаних українців вважають дружніми до України Білорусь, Польщу, Німеччину та США, а РФ назвали ворожою понад 70% - соцопитування

2 хв читати
Понад 30% опитаних українців вважають дружніми до України Білорусь, Польщу, Німеччину та США, а РФ назвали ворожою понад 70% - соцопитування

 40,8% опитаних українців вважають, що Польща займає дружню стосовно України позицію, 5,2% дотримуються протилежної точки зору, свідчать дані опитування, проведеного Центром соціальних та маркетингових досліджень "Социс" 20-27 січня 2020 року.

Понад 30% опитаних українців назвали також дружніми США (38,3%), Німеччину (36,9%) і Білорусь (31,9%). Вороже налаштованими до України ці країни назвали 9,1%, 3,8% і 4,4% опитаних відповідно. Францію дружною назвали 27,7% респондентів, ворожою - 3,3%. Решту країн дружніми назвали менше ніж 20% опитаних.

При цьому 70,5% респондентів вважають, що РФ займає до України ворожу позицію, протилежну думку висловили 6% опитаних. Понад 10% назвали вороже налаштованою також Угорщину (11,7%), проте 12,3% вважають, що ця країна займає дружню до України позицію.

При цьому в кожному випадку від 40 до 60% опитаних заявили, що кожна з названих країн займає стосовно України нейтральну позицію, а від 11 до 23% вагалися з відповіддю або відмовилися відповідати. Виняток - лише РФ: нейтральною в Україні її назвали лише 13,7% опитаних, а вагалися з відповіддю або відмовилися відповідати 9,9% респондентів.

У рамках дослідження методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face) за місцем проживання було опитано 2000 респондентів старших за 18 років у всіх регіонах України, за винятком окупованих територій Криму і Донбасу за вибіркою, репрезентативною для населення України від 18 років і старше за такими показниками як стать, вік, тип поселення і область проживання. Статистична похибка дослідження не перевищує 2,1% з імовірністю 0,95.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА