17:17 06.02.2020

Зеленський обіцяє шахтарям вирішити проблеми галузі та закликає не вірити чуткам про те, що їх буде "викинуто"

2 хв читати
Зеленський обіцяє шахтарям вирішити проблеми галузі та закликає не вірити чуткам про те, що їх буде "викинуто"

Президент України Володимир Зеленський обіцяє шахтарям вирішити проблеми вугільної галузі, заборгованості із зарплат і перспектив роботи шахт.

"Я хочу всіх загалом шахтарів заспокоїти. Я ж передусім людина, а потім уже президент. Ми поважаємо вашу професію, ми знаємо, що вона недооцінена в країні багато років, ми всі. Розуміємо, що є складності, заборгованості. Закриємо заборгованість", - сказав він у четвер під час відвідування шахти "Межирічанська" в місті Червонограді Львівської області.

Зеленський закликав не сприймати на віру всі чутки про те, що завтра нібито закриється та чи та шахта, виженуть з роботи шахтарів.

"У нас в країні понад 50 шахт, 67 тис. людей працює, при цьому ми розуміємо, що таке 67 тис. людей, - це 200 тис. загалом, це ж сім'ї. Ніхто нікого не викидає. Ви маєте розуміти, ми нормальна влада, нормальні люди", - наголосив він.

Президент також зазначив, що з питання реформування вугільної галузі спочатку буде запропоновано плани, які має розробити уряд, потім їх обговорюватимуть із суспільством та шахтарями.

"І обговорюватимемо, яку шахту необхідно модернізувати, яка шахта, на жаль, вже не домодернізується, і тоді треба знайти людям іншу роботу, держава має надати, де зарплата така сама або краще, не менше", - сказав він.

Зеленського запросили на велику зустріч працівників вугільної галузі в Києві 25 лютого, і він, у свою чергу, зазначив, що до цього заходу вже має бути план дій з реформування галузі, хоча б частково необхідно погасити заборгованість перед шахтарями й озвучити терміни подальшого остаточного погашення боргів із зарплат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА