07:23 08.02.2020

В "Євросолідарності" вимагають прискорити процеси для якнайшвидшого вступу України в ЄС і НАТО, готові підтримувати будь-які кроки влади, що наближають до цього

2 хв читати
В "Євросолідарності" вимагають прискорити процеси для якнайшвидшого вступу України в ЄС і НАТО, готові підтримувати будь-які кроки влади, що наближають до цього

Народні депутати з фракції "Європейської солідарності" вимагають від уряду прискорити євроінтеграційні процеси для якнайшвидшого вступу України в Євросоюз і НАТО, повідомив лідер "Євросолідарності" Петро Порошенко на сторінці в Фейсбуці.

"Ми вимагаємо від влади прискорення євроінтеграційних процесів. Як єдина державна опозиційна сила - готові підтримувати будь-які кроки влади, які наближають нас до ЄС і НАТО", - йдеться в повідомленні.

Порошенко зазначив закріплення Верховною Радою в Конституції України курсу на вступ до Євросоюзу і НАТО.

"Рік тому за моїм поданням Верховна Рада закріпила в Конституції курс на вступ до Євросоюзу і НАТО. Новий президент начебто підтвердив європейський і євроатлантичний курс України. Нова Верховна Рада з ініціативи команди Європейської Солідарності - проголосувала постанову про незмінність саме такої стратегії", - підкреслив п'ятий президент.

Порошенко додав, що в травні 2020 року відбудеться Парламентська асамблея НАТО і перед Україною стоїть завдання "домогтися, щоб Асамблея звернулася до глав держав і урядів країн-членів НАТО із закликом надати Україні План дій щодо членства", який передбачає зобов'язання з боку НАТО - прийняти країну, якщо вона виконала план.

"Реальний ПДЧ, на відміну від національних програм, передбачає зобов'язання не тільки України, але і з боку самого НАТО - прийняти країну, якщо вона виконала план. Ось чому я так наполегливо вимагаю від влади зайняти в цьому питанні активну наступальну позицію", - підкреслив Порошенко.

За його словами, зараз чи не остання можливість отримати ПДЧ у середньостроковій перспективі.

"Двері будуть відкриті не завжди. І вікно можливостей теж закриється. Прогаємо шанс - нащадки не пробачать!" - підсумував політик.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА