07:17 10.02.2020

Україна розчарована прийнятою РЄ комплементарною процедурою реагування на порушення статутних зобов'язань країнами-членами Ради

2 хв читати
Україна розчарована прийнятою РЄ комплементарною процедурою реагування на порушення статутних зобов'язань країнами-членами Ради

Україна висловила жаль прийнятою Радою Європи комплементарною процедурою реагування на порушення статутних зобов'язань країнами-членами РЄ, зазначила відступ від статутних цілей організації, повідомили в прес-службі Міністерства закордонних справ.

"В Україні розчаровані ухваленим Комітетом міністрів Ради Європи рішенням про введення так званої комплементарної процедури реагування на порушення статутних зобов'язань країнами-членами цієї організації, яка зводить нанівець можливість покарань за серйозні порушення. Делегація України голосувала проти цього рішення. Шкодуємо, що в європейських столицях так і не почули наші обґрунтовані аргументи про шкоду ініціювання подібних кроків для майбутнього загальноєвропейської правозахисної організації", - сказано в коментарі, оприлюдненому на сайті міністерства в суботу.

Українські дипломати впевнені, що введення подібних процедур тільки "посилює світоглядну кризу в рамках Ради Європи, яка почалася з відступу Організації від власних статутних цілей, коли розв'язані Росією війни, як на власній території, так і проти сусідів були залишені без ефективної відповіді".

У МЗС України наголосили, що за 6 років збройної агресії проти України, тимчасової окупації Автономної Республіки Крим та м.Севастополь, окремих районів Донецької та Луганської областей, саме злочини Росії призвели до загибелі понад 14 тис. громадян України, залишили свої будинки більше 1, 5 млн чоловік, "мільйони перебувають під окупаційним режимом в атмосфері беззаконня, системних порушень прав людини і страху".

"Сьогодні немає жодних сумнівів, що російська військова агресія повинна розглядатися як серйозне порушення фундаментальних принципів і цінностей Організації", - сказано в коментарі.

У МЗС України висловили надію, що "вже найближчим часом буде продемонстровано, чи здатний цей механізм притягнути до відповідальності тих, хто агресією і окупацією зухвало порушує міжнародне право і здійснює масові порушення прав людини".

У коментарі зазначено, що в рамках міжнародних організацій Україна буде рішуче і послідовно виступати проти введення процедур, які прямо або побічно руйнують механізми накладення обмежувальних заходів, включно з санкціями, проти країн, які свідомо і систематично порушують принципи і норми міжнародного права.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА