14:52 10.02.2020

Єврокомісар Варгеї в рамках візиту до України проведе низку зустрічей, зокрема із Зеленським

2 хв читати
Єврокомісар Варгеї в рамках візиту до України проведе низку зустрічей, зокрема із Зеленським

Україна стане першою країною Східного партнерства Європейського Союзу, яку відвідає європейський комісар з питань європейської політики сусідства та переговорів про розширення Олівер Варгеї, візит якого відбудеться 11-12 лютого.

"Під час мого візиту я обговорюватиму всебічну підтримку ЄС, яка виходить далеко за рамки лише фінансової підтримки та технічної допомоги. Мій візит до України також сприятиме нашим обговоренням на майбутній Раді ЄС із закордонних справ, яка відбудеться в березні", - наводить слова Варгеї прес служба Європейської комісії в понеділок.

Напередодні візиту Варгеї запевнив, що "Україна є не лише близьким сусідом Європейського Союзу, а й ключовим партнером".

"Україна продовжує домагатися прогресу в багатьох реформах. Однак необхідно продовжувати роботу, особливо в області верховенства права та боротьби з корупцією - ключових областях економічного розвитку", - заявив він.

Крім того, єврокомісар зазначив, що кроки, зроблені Україною, проклали шлях до зустрічі у "нормандському форматі", яка відбулася в грудні минулого року. При цьому Варгеї наголосив, що "нормандський формат" є "найважливішим елементом, який підтримує ЄС з тим, щоб внести вклад у досягнення стійкого та мирного врегулювання конфлікту на сході України".

Так, передбачається, що єврокомісар зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським, спікером парламенту Дмитром Разумковим, прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком, віце-прем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитром Кулебою та главою МЗС Вадимом Пристайко. Крім того, Варгеї зустрінеться з парламентським комітетом з питань інтеграції України з Європейським Союзом.

Єврокомісар також візьме участь у церемонії покладання свічок до Меморіалу Небесної сотні та зустрінеться з представниками організацій громадянського суспільства, а також представниками національних меншин.

У рамках візиту буде укладено Угоду про підтримку ЄС електронного урядування та цифрової економіки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА