17:17 10.02.2020

Гончарук обговорив з послом Канади розширення угоди про вільну торгівлю у сфері послуг та інвестицій і спрощення візового режиму для українців

2 хв читати
Гончарук обговорив з послом Канади розширення угоди про вільну торгівлю у сфері послуг та інвестицій і спрощення візового режиму для українців

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук обговорив із послом Канади в Україні Ларисою Ґаладзою розширення угоди про вільну торгівлю в сфері послуг та інвестицій і спрощення візового режиму для українців.

"Зустрівся з пані послом Канади Ларисою Ґаладзою. Обговорили розширення угоди про вільну торгівлю в сфері послуг та інвестицій, спрощення візового режиму для українців після візиту оціночної місії в травні, а також перегляд EDC інвестиційної діяльності щодо України", - написав Гончарук у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter.

Глава уряду зазначив, що технічні консультації на рівні експертів з розширення угоди про вільну торгівлю вже завершено, і тепер сторони мають розпочати формальні переговори про розширення.

"Важливо, щоб відповідні директиви від уряду Канади та президента України було отримано найближчими тижнями", - наголосив прем'єр.

Україна також уже в травні цього року очікує приїзду спеціальної оціночної місії Департаменту імміграції Канади. "Наш уряд надасть їй максимальне сприяння, тому сподіваємося, що вже в найближчому майбутньому ми матимемо позитивні результати на шляху до українсько-канадського безвізу", - заявив Гончарук.

Крім того, прем'єр-міністр обговорив із послом перегляд інвестиційної політики EDC (Export Development Canada) і розблокування підтримки канадського бізнесу в рамках його інвестиційної діяльності в Україні.

Серед іншого, сторони обговорили угоду про мобільність молоді та поглиблення співпраці в рамках програм, що функціонують за підтримки канадського уряду - EDGE і Surg, у сферах стратегічних комунікацій, приватизації та створення єдиної телефонної гарячої лінії екстреної допомоги "112".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА