19:40 10.02.2020

Потенційний кандидат на пост лідера ХДС Лашет проти співпраці з "АдН"

2 хв читати

Потенційний кандидат на пост лідера Християнсько-демократичного союзу (ХДС), прем'єр-міністр федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Армін Лашет висловився категорично проти співпраці з "Альтернативою для Німеччини".

"Події в Тюрінгії схвилювали в Німеччині багатьох людей і для ХДС має бути зрозумілим: не може бути ніякої співпраці з "Альтернативою для Німеччини", - заявив Лашет. Німецькі експерти називають його кандидатуру на пост лідера ХДС однією з можливих.

За словами Лашета, з "Альтернативою для Німеччини" не може бути "жодної кооперації, жодного терпіння, жодної коаліції, жодних переговорів".

"Це партія, яка перебуває поза великим конституційним радіусом Німеччини. Ми будемо з нею боротися, курс ХДС повинен залишатися курсом центру. Ніхто не може ставати головою уряду з підтримкою голосів "Альтернативи", навіть випадково", - вважає Лашет.

При цьому він нічого не сказав про співпрацю з "лівими", в той час як нинішній лідер ХДС Аннегрет Крамп-Карренбауер відкидає і таку перспективу.

Політик не сказав, чи планує він висуватися на пост голови партії, але і не виключив такої можливості.

Раніше в понеділок стало відомо, що міністр оборони Німеччини, глава ХДС Аннегрет Крамп-Карренбауер не висуватиме своєї кандидатури на пост канцлера ФРН і також планує відмовитися від посади голови партії. Як заявила політик, вона зробить це одразу, як тільки буде знайдений новий кандидат на посаду канцлера. Пост міністра оборони при цьому вона збереже.

Рішення політик прийняла після скандалу в Тюрінгії: там, на виборах земельного прем'єр-міністра, за кандидатуру представника Вільної демократичної партії Німеччини ВДП проголосували представники правої "Альтернативи для Німеччини" і її власної партії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА