13:12 11.02.2020

Зеленський вважає, що Росія готова думати над уточненням Мінських домовленостей, а припинення війни стане для РФ "перемогою над собою"

2 хв читати
Зеленський вважає, що Росія готова думати над уточненням Мінських домовленостей, а припинення війни стане для РФ "перемогою над собою"

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Російська Федерація готова "думати" над уточненням тексту Мінських домовленостей, а припинення війни на Донбасі стане перемогою і для самої РФ.

"Я називаю це "гнучкість Мінська". Всі повинні зрозуміти. Мені здається, що Німеччина і Франція це зрозуміли. Мені здається, я відчув настрій, що Росія готова про це думати. На жаль, воно так звучить заплутано і дипломатично, але готова про це думати. Це вже хоч ниточка, можливість про це говорити, що, ну слухайте, так, як там записано, воно не працює", - сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Зеленський зазначив, що дискусії про порядок виконання Мінських угод у їх нинішньому вигляді або дуже сильно обурюють суспільство всередині України, або дуже сильно не влаштовують Росію, або поза принципами Німеччини та Франції, які наполягають, що "давайте все по Мінську".

"І мені здається, що на останній зустрічі ми зрушилися. Ми не припинили вогонь, зрозуміло, це мінус, ми отримали людей – це плюс. Але це все одно такий баланс, це не перемога, перемога в питанні війни – це кінець війни, це мир, це перемога, точно, для всіх. Я впевнений, чесно, я не знаю, чи впевнена в цьому Росія, але я впевнений, що це перемога для Росії – кінець війни. Це для них перемога, не над Україною, а над собою. Я в цьому впевнений", - вважає він.


Повний текст інтерв'ю буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА