14:56 11.02.2020

Призначення Єрмака главою Офісу президента може свідчити про готовність іти на поступки Кремлю - нардеп Фріз

2 хв читати
Призначення Єрмака главою Офісу президента може свідчити про готовність іти на поступки Кремлю - нардеп Фріз

Призначення Андрія Єрмака главою Офісу президента свідчить про готовність президента України Володимира Зеленського йти на поступки Кремлю, вважають у фракції "Європейська солідарність".

"Я вважаю це призначення, насамперед, свідчить про готовність пана Зеленського й далі йти на поступки Кремлю", - сказала народний депутат фракції "Європейська солідарність" Ірина Фріз у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Вона нагадала, що Єрмак безпосередньо від України брав участь у міжнародних переговорних процесах і до чого це призвело.

"Ми бачили, як було здійснено одностороннє розведення військ. І сьогодні продовжують гинути наші військовослужбовці. Бачили, як позиції, які ми залишили, зайняли бандитські угруповання під керівництвом російських офіцерів. І далі продовжують обстріли наших позицій. Єрмак також говорив про точки подальшого розведення військ. Зазначу, що це не розведення, а одностороннє відведення", - зазначила Фріз.

За її словами, Єрмак також висловлювався за проведення виборів на тимчасово окупованій території одночасно з місцевими виборами.

"Це дуже серйозний сигнал. Ми розуміємо, що здійснення будь-якого виборчого процесу без контролю над кордоном українською стороною, без того, щоб вибори відбувалися за українським законодавством, свідчить про бутафорію цього виборчого процесу, який намагається нам нав'язати безпосередньо Москва для того, щоб продовжити поділ України, нівелювання наших національних цінностей, щоб фактично зсередини досягти того, чого їм не вдалося досягти воєнною агресією", - сказала народний депутат.

На своїй сторінці в соцмережі Facebook Фріз прогнозує, що після кадрових змін в Офісі президента парламент "ламатимуть" для ухвалення рішень про проведення виборів у не підконтрольних уряду окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) вже цього року.

"Легалізація сепаратистських режимів та інфільтрація багатомільйонного населення з паспортами РФ, яке наразі перебуває на тимчасово окупованих територіях, - прямий удар по нашій унітарності", - написала Фріз.

Вона також припустила, що бойовики ОРДЛО будуть амністовані та "стануть активними учасниками "зрежисованого" бутафорського виборчого процесу".

Народний депутат також зазначила, що можливе ухвалення законопроекту про подвійне громадянство "суперечить Конституції та де-юре вбиває нашу самоідентифікацію".

"Резюме: якщо раніше говорили про "повзучий" або гібридний реванш, то тепер у нас буде реванш у "турборежимі", адже час іде, рейтинги й далі сипатимуться, а "великий брат" вимагає розчистити плацдарм. Вони "зроблять" Україну разом із Путіним ... якщо ми це дозволимо", - підсумувала Фріз.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський звільнив з посади керівника Офісу президента Андрія Богдана та призначив на цю посаду Андрія Єрмака, котрий раніше обіймав посаду помічника президента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

НАТО засуджує атаку Ірану на Ізраїль і закликає до стримування

Генсек ООН закликав до стриманості та деескалації на Близькому Сході після удару по Ізраїлю

Президент Ізраїлю назвав повітряну атаку Ірану "оголошенням війни"

ЄС підтвердив прихильність деескалації на Близькому Сході

Порошенко передав FPV-дрони "Пегас" та ремонтну майстерню бійцям штурмового батальйону "Да Вінчі"

Порошенко везе на східний фронт чергові 2 тисячі дронів

Зеленський: Червень - це час, коли буде правильно фактично розпочати переговори про вступ України до Євросоюзу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА