18:44 13.02.2020

Київ зробив усе, щоб розблокувати засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів

2 хв читати
Київ зробив усе, щоб розблокувати засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів

Міністр оборони України Андрій Загороднюк стверджує, що Україна зробила все для того, щоб розблокувати роботу Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів, яку все ще продовжує блокувати Угорщина через український мовний закон.

У четвер у Брюсселі він сказав журналістам, що під час зустрічей із міністрами оборони країн-членів НАТО "всі висловилися на підтримку відновлення засідань Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів, яка наразі не працює через позицію Угорщини". "Ми прийняли рекомендації Венеціанської комісії, і тому ми вважаємо, що шлях відкритий, і ми розраховуємо на те, що Угорщина зробить необхідні кроки, щоб розблокувати Комісію.

Міністр стверджує, що він домовився з угорським колегою про повноцінну зустріч. "Але це не стільки Міністерство оборони, скільки Міністерство закордонних справ. Тому ми працюватимемо всім урядом, щоб домогтися цього", - наголосив він.

Говорячи про подальшу інтеграцію України з Північноатлантичним альянсом, Загороднюк вважає, що "лише в тому разі, коли ми покажемо реальний результат і прогрес у реформах і собі, і нашим Збройним силам, і нашим громадянам, експертній та міжнародній спільноті, тільки тоді ми можемо розраховувати на подальші серйозні кроки в інтеграції з НАТО і в майбутньому членстві". "Поки що ми перебуваємо на правильному шляху, ми його підсилюватимемо і йтимемо далі. Я розраховую на позитивний результат (членство України в альянсі)", - упевнений він.

За словами міністра, цього року є "дуже амбітні плани щодо переходу на стандарти НАТО". "Ми повинні ухвалити ключовий пакет стандартів, який уже розроблено, і дорожню карту, яка перебуває на фінальній стадії узгодження з НАТО. У березні ми очікуємо підписання документа під назвою Процес планування та огляду (Planning and review process), в якому все буде перераховано", - деталізував Загороднюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА