07:06 14.02.2020

У Мюнхені відкривається конференція з безпеки за участю генсека НАТО, глави Facebook і директора ВООЗ

2 хв читати
У Мюнхені відкривається конференція з безпеки за участю генсека НАТО, глави Facebook і директора ВООЗ

Більше 500 високопоставлених політиків з усього світу зберуться на Мюнхенській конференції з безпеки, яка відкривається в п'ятницю, 14 лютого і триватиме до неділі.

Серед підтверджених учасників форуму - генсек НАТО Єнс Столтенберг, генсек Інтерполу Юрген Сток, керівник ОЕСР Хосе Анхель Гурріа, генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер, держсекретар США Майк Помпео, президент Франції Емманюель Макрон, канцлер Австрії Себастьян Курц, президент України Володимир Зеленський.

Російську делегацію на конференції очолює міністр закордонних справ Сергій Лавров.

Участь у заході підтвердили: міністри оборони США, ФРН, Туреччини і Канади, президент Афганістану Ашраф Гані, глава МЗС Ірану Мохаммад Джавад Заріф, президент Азербайджану Ільхам Алієв, спікер палати представників США Ненсі Пелосі і глава Facebook Марк Цукерберг.

Німеччину будуть представляти президент країни Франк-Вальтер Штайнмаєр, міністр оборони Аннегрет Крамп-Карренбауер і спікер бундестагу Вольфганг Шойбле.

Цього року до Мюнхена приїдуть і гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус: як очікується, спалах коронавірусу в Китаї стане однією з головних тем обговорення на форумі.

Як повідомив раніше глава конференції Вольфганг Ішингер, зустрічі у "нормандському форматі" з українського врегулювання в Мюнхені, про можливість проведення якої раніше йшлося, не планується.

Інші міжнародні заходи "на полях" форуму вже підтверджено - це переговори стосовно Лівії. Вони відбудуться в неділю, це підтвердив і МЗС ФРН.

"У неділю, 16 лютого 2020 року, на запрошення міністра закордонних справ Гайко Мааса і спецуповноваженого ООН з Лівії Гасана Саламі пройде перша чергова зустріч міжнародного комітету з Лівії. Організувати цей комітет було вирішено на берлінській конференції з Лівії 19 січня", - повідомила раніше прес- служба МЗС.

Мюнхенська конференція була заснована в 1963 році як форум країн НАТО, це міжнародний дискусійний майданчик, який щорічно збирає політичних лідерів зі всього світу. За підсумком заходу зазвичай не підписують комюніке і не приймають інших письмових рішень, тим не менш, конференція служить важливим майданчиком для контакту представників різних держав.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА