14:32 15.02.2020

Зеленський: без України не можна обговорювати будь-які плани щодо припинення війни і повернення територій

2 хв читати
Зеленський: без України не можна обговорювати будь-які плани щодо припинення війни і повернення територій

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що без України не можна обговорювати будь-які плани щодо припинення війни на Донбасі і повернення окупованих територій.

"Я завжди трохи ображався, незважаючи на обсяг допомоги тих чи інших країн нам у цій ситуації, і в економічній ситуації, і в реформуванні країни, коли про Україну починають говорити, вирішувати питання десь там за спиною у нас. Це як із цим планом, про який ви сказали з самого початку, і як я ставлюся до нього. Новий план. У Мюнхені знайшли новий план, як врегулювати війну на сході України. А ми? Це ж у нас війна. Просто хочу нагадати, що можна запитати в нас", - сказав він, відповідаючи на запитання в рамках дискусії на одній з панелей Мюнхенської конференції з безпеки в суботу.

Зеленський наголосив, що головним пріоритетом є "наша незалежність, наша політика, незалежна країна, і наше бачення врегулювання цієї ситуації".

Як повідомлялося, напередодні доповідь "12 кроків для більшої безпеки України та Євро-Атлантичного регіону", підготовлену групою європейських, російських та українських експертів, було знято з сайту Мюнхенської конференції.

У МЗС України заявили, що тези цього документа не відповідають офіційній позиції української держави.

Цей документ підготувала неурядова організація Euro-Atlantic Security Leadership Group. "Це приватна ініціатива групи політиків та експертів, небайдужих до питань міжнародної безпеки та безпекової ситуації в Україні, зокрема збройної агресії РФ проти нашої держави", - пояснили в українському зовнішньополітичному відомстві.

Крім того, Міністерство звертає увагу на те, що керівництво Мюнхенської конференції з безпеки також не визнає цей матеріал офіційним документом конференції, а текст документа було видалено з її офіційного сайту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА