15:42 15.02.2020

Корнієнко розповів про ідеологію "Слуги народу – "український централізм"

2 хв читати
Корнієнко розповів про ідеологію "Слуги народу – "український централізм"

Ідеологією пропрезидентської політичної партії "Слуга народу" є "український центризм", заявив її голова і перший заступник керівника однойменної фракції у Верховній Раді Олександр Корнієнко.

"Ми можемо стати тією партією, яка буде вільна від ідеологічних забобонів минулого. Якщо говорити про дефініції, то це центризм. Ми центристи, але це не той центризм, до якого всі звикли упродовж усієї історії України: коли ти не знаєш за що ти, то ти "центрист", - заявив Корнієнко в суботу, виступаючи на з'їзді партії "Слуга народу".

За його словами, ідеологія партії характеризується поняттям, яке політсила планує закріпити як "український центризм".

"Ми можемо стати партією активного центризму, мотивованого на всебічний і невпинний розвиток України. Це центризм, який забезпечує виконання нашої програми. Це центризм, який заперечує політичні крайнощі і радикалізм, але це креативний центризм, це "український центризм". Ми пропонуємо закріпити цю справу на рівні статуту, зробити певні дії, щоб ввести цей термін у сучасний Політологічний простір: український центризм як ідеологія партії "Слуга народу", - пояснив глава партії.

Корнієнко вважає, що будь-яка ідеологія не повинна бути для членів політичної сили об'єктом поклоніння, а тільки інструментарієм для побудови процвітаючої української держави.

"Ми патріоти і навіть націоналісти, коли йдеться про захист кордонів нашої держави. Але ми гуманісти, коли мова йде про захист прав людини. Ми лібертаріанці, коли відкриваємо ринки: землі, спирту, бурштину з прозорими правами для всіх. Але ми державники, коли йдеться про дотримання податкової дисципліни. Ми ліберали, коли захищаємо власність і економічну свободу людини. І при цьому ми соціалісти, коли йдеться про захист і забезпечення пенсіонерів, ветеранів – всіх, кому це необхідно. Для нас немає кінцевого шляху, щоразу ми вибираємо той, який допоможе просуватися до нашої мети - побудови країни і суспільства заможних людей", - заявив Корнієнко.

Він переконаний, що жодна з ідеологій минулого - націоналізм, соціалізм, неолібералізм чи комунізм - не пронесли українцям бажаного, а лише біль і страждання. Саме тому вони обрали, як сказав Корнієнко, "третій шлях".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА